Acasă Blog 8 reguli pentru o îngrijire ca la carte a părului vopsit

8 reguli pentru o îngrijire ca la carte a părului vopsit

2027
0
părului vopsit

De multe ori, simțim nevoia de schimbare și cea mai la îndemână schimbare se află la nivelul părului. Fie alegem să-l tundem sau să-l vopsit, părul nostru va în întotdeauna în centru atenției. În momentul în care alegem să ne vopsit părul, ne dăm seama de fapt că tratarea chimică repetată a părului va fi destul de nepotrivită și va afecta sănătatea părului. De aceea este bine să ne luăm câteva măsuri de siguranță pentru a ne întreține părul vopsit.

Dacă suntem mai mereu preocupate de cum arată părul nostru și vrem să-i oferim o îngrijire ca la carte, ar trebui să ținem cont de sfaturile de mai jos:

  1. Spălatul de cap în aceeași zi nu este recomandat absolut deloc. Bineînțeles că după ce înlăturăm vopseaua este normal să ne spălăm pe păr, însă vreo două zile ar fi bine să evităm folosirea produselor de styling pentru ca scalpul să nu devină vulnerabil. Indicat ar fi să ne spălăm părul de aproximativ două ori pe săptămână, cel mult trei, așa că după ce ne-am vopsit, mai răbdăm vreo două-trei zile.
  2. Nu folosi șamponul în primele zile după ce te-ai vopsit pentru că s-ar putea ca nuanța să se mai estompeze. Dacă vrei neapărat să te speli pe cap, folosește un șampon și un balsam destinat părului vopsit.
  3. Evită apa fierbinte sau caldă pentru că poate decolora părul în primele zile de la vopsire, substanțele din vopsea fiind foarte sensibile la apa caldă.
  4. Folosiți balsam din abundență pentru că părul vopsit necesită hidratare în profunzime și de aceea, acesta trebuie aplicat pe toată lungimea părului, exceptând rădăcina pentru că vopseaua usucă părul și îl face mai fragil. De asemenea, în aceste situații este recomandat să folosiți măști de păr pe bază de ulei de cocos, migdale, vitamina E sau ulei de măsline.
  5. Părul vopsit trebuie să fie protejat de razele solare pentru că nuanța părului se poate oxida și de aceea este bine să folosești produse care conțin filtre UV pentru ca părul să fie hidratat. De asemenea, ar fi recomandată și o pălărie de soare în zilele călduroase de vară.
  6. Uscătorul de păr ar trebui folosit mai rar atunci când vine vorba despre părul vopsit pentru că s-ar putea oxida culoarea în timp. Ideal ar fi să-l puteți evita sau să-l folosiți doar în cazuri extreme și urgente.
  7. Aplică tratamente pentru întreținerea părului, astfel vei avea o culoare mai rezistentă și un păr mai sănătos.
  8. Fii atentă atunci când îți alegi o nuanță de păr pentru că roșul de exemplu este culoarea care se duce cel mai repede și va necesita o vopsire destul de frecventă. În cazul în care aveți rădăcinile crescute, aveți grijă să vă păstrați volumul de la rădăcină pentru că în felul acesta rădăcinile nevopsite nu vor mai fi la fel de sesizabile.

Așadar, pentru un look cât mai reușit ar trebui să ții cont de câteva sfaturi care îți vor fi prielnice. În cazul în care v-ați plictisit de nuanța naturală sau vă doriți o altă culoare, este bine să respectați câteva reguli pentru a nu regreta alegerea făcută. În acest mod, veți avea întotdeauna un păr ca după o vizită la salon.

PS: Un articol interesant despre: Top 4 vopsele de par profesionale am gasit aici

Articolul precedentSacii cu moloz aruncați în natură – specialitatea românului
Articolul următorCe facem cu idioții care an de an, pe cod roșu de ninsoare și viscol, sunt scoși din nămeți de ISU ori armată?
Fiecare om trebuie să aibă curajul să spună ceea ce gândește

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here