Acasă Blog Cum am ajuns să-mi cumpăr jante pentru mașină… NOI

Cum am ajuns să-mi cumpăr jante pentru mașină… NOI

141
0
jante pentru mașină

Mașina pe care mi-am cumpărat-o în urmă cu vreo lună este în mare parte cam tot ce mi-am dorit. Singurul aspect la care mai aveam de lucrat la ea era capitolul jante. Nu sunt foarte pretențios dar cele pe care le avea, chiar dacă erau de aliaj, erau destul de urâte, vechi, sau mai bine zis de modă veche. În plus, una dintre ele era lovită de-o bordură destul de rău și arăta cam urât. Am zis evident să intru pe site-urile de anunțuri să-mi cumpăr un set nou de jante iar în cele ce urmează veți citi niște povești ale căror final m-au făcut să mă orientez către un magazin jante. Da fraților, le-am cumpărat noi nouțe și sunt convins că dacă ați fi trecut prin ce am trecut eu, mi-ați da dreptate.

Cum am ajuns să-mi cumpăr jante pentru mașină… NOI

„Da domne’, sunt 100% pentru Renault Espace 4…”

Prima tentativă de a cumpăra jante (din aliaj) a fost evident local. Am intrat pe un site de anunțuri și am început să caut, după dimensiune și după marcă. Deh, nu toate se potrivesc la prezoane chiar dacă sunt în 5 găuri, chiar dacă sunt pe 17. Trebuie să fii foarte atent când le cumperi și am zis să încerc aici local întrucât puteam să le și probez. Văd un anunț pe net interesant, dau telefon, întreb omul DACĂ ESTE SIGUR că jantele se potrivesc la mașina mea, întrucât așa specificase în anunț. Omul confirmă și mergem la întâlnire. Inspectez cu atenție jantele, par ok și într-o ultimă „verificare”, zic să punem una pe mașină să vedem dacă se potrivesc 100% la prezoane.

Omului nu prea i-a convenit, a făcut mutre că cică n-am încredere în el. Începuse să se agite ca orice om care ascunde ceva. Și agitația lui a dovedit într-un final că era întemeiată, jantele NU SE POTRIVEAU pe mașina mea. Incredibil fraților, cât de josnici pot să fie unii oameni. Vă dați seama că dacă apucam și le cumpăram fără probă, nu mai vedeam veci banii înapoi, doar nu le cumpărasem de la un magazin jante. Nu aveam drept de retur sau ceva.

„Da Domne’, sunt într-o stare excelentă, ca noi, 5 bucăți am aici, 4+ rezervă…”

A doua tentativă de a cumpăra jante pentru mașină m-a dus tot pe OLX, de data aceasta am găsit unele faine pe la Timișoara. Eu cum locuiesc într-un oraș mic de provincie, vă dați seama că local nu prea am cum să găsesc mare lucru, indiferent ce caut. Am zis că ăștia de la Timișoara sunt oameni serioși, că Timișoara-i „fruncea” și etc. Am găsit pe internet pe la Timișoara un anunț cu niște jante faine și am zis că le vreau. Am vorbit cu omul și m-a asigurat că sunt ca noi, că le-a adus de-afară din Germania anul trecut și că nu a găsit să le dea până acum. Sunt doar de Renault și astea se vând mai greu cică. Am vorbit cu omul să mi le pună la curier după ce mi-a trimis poze detaliate.

Trebuia să trimită 5 bucăți, așa erau și în anunț, 4+1 de rezervă. Sună curierul, cobor la scară cu mânecile suflecate, pregătit să car jante grele de aliaj și când mă uit mai bine în duba omului, observ doar 4. Îl întreb pe curier unde-i o jantă și îmi spune că nu, că sunt doar 4, atâtea a primit. Verificăm împreună documentele de transport, ne gândeam că poate a uitat cineva, pe undeva, o jantă, în timpul tranzitului. Nu fraților, atâtea trimisese timișoreanul nostru. Evident, prețul nu-l modificase. Oprise el o jantă dar eu trebuia să plătesc 4 la preț de 5, cât ne înțelesesem. L-am sunat să văd care-i treaba și ce credeți, nu a mai răspuns. Era clar, omul a vrut să mă păcălească. A mizat pe ideea că dacă mă văd cu ele în bătătură, nu i le trimit înapoi. Total fals, fix asta am și făcut. Păi vorbim una și facem alta?

Și uite așa fraților, am ajuns eu într-un magazin jante. Am ajuns să le cumpăr noi, de pe internet, dintr-un magazin care îmi dă și factură și garanție, care nu-și bate joc de clienți, care nu umblă cu fofârlica. Prețurile să nu vă imaginați că sunt astronomice, din contră, pentru o sută, două de euro în plus le cumperi noi nouțe și-ți vezi de treabă, nu mai ai de-a face cu măscăricii de pe site-urile de anunțuri, care vor încerca la orice pas să te păcălească cu ceva. Cu ocazia asta mi-am cumpărat și doi senzori de presiune, întrucât am observat pe site-ul cu pricina că aveau de vânzare.

Așa vă sfătuiesc și pe voi să faceți fraților, căci altfel aveți toate șansele să vă pierdeți timpul degeaba, să vă enervați cu fel de fel de vânzători suciți și așa mai departe. Poate sunt și cazuri fericite în jurul vostru, în care există un business corect, însă părerea mea este că nu merită bătaia de cap. Mai bine dați un ban în plus dar stați liniștiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here