Acasă Blog Rău e să fii și lacom și ridicol

Rău e să fii și lacom și ridicol

270
0
ridicol

Unul dintre motivele pentru care îmi doresc să părăsesc zona asta a Mehedințiului este natura umană. Eu unul, oameni mai lacomi, mai leneși, mai înghiolmegiți, mai cocalari și mai prost crescuți ca-n acest cur de Oltenie, nu am mai văzut pe nicăieri, și am fost și eu prin alte orașe, prin țări străine, etc. Aici, la Mehedinți, e tărâmul combinației. Toată lumea încearcă să prostească pe toată lumea, oamenilor le place să stea la prosteală pe olx decât să se ducă la muncă.

Haideți să analizăm un pic un anunț de pe mirobolantul olx, care mi-a picat în văz în ultima vreme. Acesta este cel mai scump Renault Laguna din România, fabricație 2008. În timp ce prin alte locuri, oamenii au bun simț și respect față de client, la Mehedinți se merge pe prosteală cronică. La noi la Mehedinți, și căcatul capătă valoare comercială, e posibil să fii abordat pe stradă și cineva să ți-l prezinte ambalat frumos în staniol, doar doar poate mușcă prostul. Eu nu înțeleg cine naiba o să-i cumpere omului ăstuia mașina pe care cere de două ori aproape cât e normal.

Doar pentru că are mai puțini kilometri. Da, de parcă ar crede cineva că o mașină din 2008 are doar 40.000. Atât fac într-un an în străinătate oamenii. Eu când am spus că aici la Mehedinți e polul prostiei și al lăcomiei, nu m-a crezut nimeni. Nu mai zic de piața imobiliară, unde la Drobeta Turnu Severin, prețurile sunt la fel ca la București, deși orașul moare de foame. Nu ai locuri de muncă nu ai nimic. Dar în schimb ai prețuri. Nimeni nu știe de ce sunt prețurile așa mari aici la orice, poate doar pentru că nivelul de prosteală depășește orice limită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here