Acasă Blog Cum să stai departe de samsarii țepari atunci când cauți mașini pe...

Cum să stai departe de samsarii țepari atunci când cauți mașini pe internet

261
0
samsarii țepari

Deși pentru mulți pare misiune imposibilă, eu unul cred că ne putem feri de samsarii și de țeparii de pe OLX, La Jumate și alte site-uri de genul, atunci când căutăm să cumpărăm o mașină. Bine, samsar și țepar sunt două cuvinte care de cele mai multe ori merg mână în mână. Poate sunt și samsari cinstiți, dar eu unul nu am întâlnit până acum. Or fi o specie de oameni pe cale de dispariție?

Așadar dacă vrei să-ți cumperi o mașină și o cauți pe internet, iată câteva repere care deși nu te vor proteja de țeapă 100% (asta doar Dumnezeu poate), cu siguranță vor scădea semnificativ riscul de a fi păcălit. Cea mai de preț armă împotriva țepei este detaliul, atenția la detalii. Pot spune cu toată sinceritatea că samsarii și românii de joasă speță care vor să dea țepe, nu prea le au cu atenția la detalii și sunt genul de oameni care consideră tare proști pe cei din jur. Haideți să vedem.

Cum să stai departe de samsarii țepari atunci când cauți mașini pe internet

  • Prețul – un preț prea mic este sinonim cu țeapa, un preț prea mare de asemenea. Cel mai bine e să te informezi despre prețul mediu cu care se vinde marca, modelul care te interesează. Poți să iei țeapă și cu un cazan ieftin și cu unul supraevaluat.
  • Vânzătorul – numele utilizatorului poate să spună multe, mai ales poza. Poți să vezi foarte clar cu cine ai de-a face, dacă este genul de om care inspiră încredere sau nu. Numele ciudate sau cocălărești, ori cefele late, ciorile, sunt clar un semnal de alarmă.
  • Pozele – cei care au de ascuns defecte de caroserie fac de obicei 2 lucruri. 1 – fac pozele din unghiuri ciudate, și destul de puține la număr. 2- udă mașina înainte să o pozeze, astfel încât aceasta să lucească și să ia ochii potențialilor interesați. Mare atenție la acest aspect.
  • Textul – dacă vezi un text foarte scurt care nu spune nimic despre mașină evită. De asemenea, dacă vezi că-i scris de un analfabet, trebuie să știi că sunt șanse mari să fie redactat de o persoană certată cu școala, cu morala si implicit cu legea. De asemenea, dacă vezi scris că mașina nu e în țară sau chestii de genul, treci mai departe, sigur e țeapă.
  • KM – dacă o să observi cu atenție, 99% dintre mașinile care sunt de vânzare pe olx sau lajumate au cam 200.000 de km. Plus sau minus câteva zeci de mii. Dacă o să mergi pe site-uri gen mobile.de/ro, o să vedeți că o mașină rulează în medie 50.000 de km pe an. Deci automat o Skoda Octavia recent adusă din Germania, din 2007. Nu are cum să aibă 200.000 de kilometri. Străinii sunt genul de oameni care chiar folosesc mașinile.
  • Mesajele – mesajele, discuția pe care o ai cu omul de la care vrei să cumperi mașina poate să dezvăluie o țeapă. Dacă vezi că omul începe să devină nervos, irascibil, dacă vezi că începe să-ți răspundă în 2 peri sau să te ia la mișto, e clar că ai de-a face cu un țepar. Ca orice hoț jegos, atunci când este pe punctul de a fi expus începe să facă tărăboi. Un vânzător corect și cinstit nu va fi niciodată deranjat de faptul că i se pun întrebări, căci nu are nimic de ascuns. E normal să se pună multe întrebări, doar se cumpără o mașină, nu un sac de cartofi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here