Acasă Blog S-au făcut 20 de lei țigările

S-au făcut 20 de lei țigările

251
0
țigările

Mă uitam astăzi cu un ochi la raftul cu țigări de la supermarket. Eu nu fumez, dar mi-e milă de cei care o fac. Sunt câte unii care fumează chiar și 2 pachete/zi. Păi 2 pachete de țigări pe zi sunt aproape 40 de lei din moment ce prețurile jonglează undeva între 18 și 19.5 lei/pachetul. E incredibil frate, toate se scumpesc dincolo de nivelul din străinătate, dar salariile rămân la un nivel jenant.

Nemții și alte nații din Europa de Vest cumpără pachetul cu 5 euro și ceva și la noi, unde salariul este de 5-6 ori mai mic, pachetul costă tot aproape 5 euro și stați așa că fac pariu că va mai crește, va depăși nivelul din străinătate așa cum se întâmplă și cu motorina/benzina. Evident, statul nu are de gând să controleze aceste prețuri și să își scoată taxele nesimțite care de exemplu, la combustibili (benzină/motorină) ajung la 62% din prețul de la pompă (acciză + TVA).

E o bătaie de joc fără margini în țara asta, toată lumea vrea să jupoaie cetățeanul, de la magazine până la statul în sine. Statul român nu mai are nicio treabă cu investițiile, singura sursă la buget sunt taxele și impozitele, cât mai multe și cât mai mari.

Sunt curios în cât timp prețul țigărilor va fi mai mare ca-n Vest. Vor ajunge cei care lucrează dincolo să aducă țigări în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here