Acasă Blog Rezervor de WC clasic sau încastrat? Avantaje și dezavantaje

Rezervor de WC clasic sau încastrat? Avantaje și dezavantaje

479
1

Domeniul instalațiilor sanitare s-a modernizat destul de mult în ultimii ani. Au apărut multe inovații care până nu demult, erau doar niște vise ale celor care au văzut deja străinătatea. Astăzi, putem și noi să ne amenajăm baia la standarde europene sau americane, una dintre marile inovații este reprezentată de acest rezervor de WC încastrat. Desigur, mulți dintre voi nu ați trecut încă la un asemenea „upgrade” așa că în cele ce urmează vom avea grijă să-l promovăm un pic, cu avantaje dar și cu dezavantaje.

Rezervor de WC clasic sau încastrat? Avantaje și dezavantaje

Rezervor de WC încastrat – avantaje

  • Este foarte potrivit pentru băile de mici dimensiuni. Acesta ocupă foarte puțin spațiu și permite instalarea vasului de toaletă direct pe perete. Se face o economie de spațiu destul de bună.
  • Aspectul general al băii devine unul foarte modern, cu rezervorul de WC practic în spatele peretelui. Cei care doresc o baie ultramodernă vor vedea în acest tip de rezervor o piesă focus.
  • Permite instalarea unui rezervor cu apă mult mai mare față de rezervoarele din ceramică. Un rezervor WC încastrat poate să aducă în prim plan o cantitate de apă de 9 litri.
  • Costurile sunt destul de ok comparativ cu vasele de toaletă clasice. Deși costă mai mult, câteva sute de lei în plus sau în minus atunci când vine vorba despre renovarea unei băi, nu contează.

Rezervor WV încastrat – dezavantaje

La capitolul dezavantaje nu ar fi așa multe de spus pentru că nu prea sunt. În afară de faptul că un astfel de rezervor este mai scump, nu prea văd dezavantaje. Poate și faptul că va fi nevoie de eliminarea gresiei în cazul în care se dorește înlocuirea lui ulterioare, să constituie un dezavantaj dar de obicei atunci când se renovează baia și se înlocuiesc obiectele sanitare, se schimbă și gresia, se dă un nou look.

Acum rămâne la aprecierea fiecăruia dintre voi. Dacă se dorește o baie modernă, investiția într-un rezervor de WC încastrat este mai mult decât justificată. La final de renovare, cu 500 de lei în plus sau în minus nu este nimeni mai bogat din contră, vor fi câteva sute de lei foarte bine cheltuite.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here