În ultimii ani, fotografia de nuntă a devenit un business tot mai simplu de dezvoltat. Faptul că pe piață au apărut camere foto din ce în ce mai performante care sunt capabile să gândească singure și să aducă în prim plan cadre frumoase fără ca operatorul să aibă prea mult habar despre tehnica fotografică, a facilitat accesul în acest sector al fotografiei de nuntă unor persoane care din păcate, pot pune în pericol amintirile celor care decid să spună DA în fața altarului. Liniște sau dezastru? În mâinile cui lăsăm fotografia de nuntă? Cum anume alegem un fotograf nuntă cu adevărat profesionist?

Aspecte de luat în calcul atunci când alegem un fotograf nuntă cu adevărat profesionist

  • Portofoliul – fiecare fotograf nunta trebuie să aibă un portofoliu online. Vremurile pe care le trăim sunt mult prea angrenate în online ca să mai venim cu scuza „Eu nu am încă un website”. Un fotograf nuntă cu adevărat profesionist va lăsa cadrele sale să vorbească pentru el. Portofoliul este dovada faptului că o poză face cât 1000 de cuvinte.
  • Emoția – spuneam mai devreme faptul că pe piața fotografiei de nuntă din România sunt foarte mulți fotografi, majoritatea orientându-se spre acest domeniu din cauza ajutorului primit de tehnologia care face multă treabă în locul loc. Ei bine, un fotograf nuntă profesionist este capabil să surprindă emoția prin cadrele sale. Dacă o fotografie nu-ți transmite absolut nicio emoție, înseamnă că nici fotograful nu are o pasiune pentru ceea ce face și nu este un profesionist în adevăratul sens al cuvântului. Fotografia este o artă a emoției. Ca și filmul.
  • Prețurile – mare atenție la acest aspect. Un fotograf cu adevărat bun are și niște prețuri destul de mari și nu ar trebui să mergem pe ideea de a folosi la nuntă un fotograf ieftin. Un fotograf nuntă ieftin este de cele mai multe ori sinonim cu dezastrul. Păi câte povești n-am auzit noi pe această temă? Gen oameni care nu și-au mai văzut niciodată amintirile de la nuntă întrucât fotografii au pierdut datele din camerele foto sau nu au făcut pozele corect din punct de vedere tehnic… Nu e de glumă sau de joacă cu amintirile unui eveniment fără repetiție.
  • Disperarea – fotografii care nu prea se pricep la ce fac în adevăratul sens al cuvântului nu prea au clienți, și, de multe ori fără să-și dea seama, devin insistenți și chiar agresivi cu potențialii clienți. Un fotograf nuntă care te sună ulterior de 3-4 ori deși tu i-ai spus că încă nu ai decis dacă apelezi sau nu la serviciile sale, după ce ai văzut portofoliul său, este de evitat. Această disperare este specifică oamenilor care vor să facă doar bani, adevărații pasionați nu prea au timp de stat.

Acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când sunteți în căutarea unui fotograf nuntă cu adevărat priceput. Dacă țineți la ideea de a securiza 100% amintirile unui eveniment care nu se va mai repeta niciodată, veți alege întotdeauna un fotograf care are un portofoliu interesant, care este capabil să transmită emoție și pe care clienții reușesc destul de greu să-l prindă la evenimente din cauza faptului că este mai mereu ocupat, chemat la muncă, solicitat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here