Acasă Blog Două motive pentru care România este o țară foarte scumpă: prostia și...

Două motive pentru care România este o țară foarte scumpă: prostia și lăcomia

253
0
România

Mulți dintre noi am observat în ultimii ani un fenomen destul de ciudat: deși țara este din ce în ce mai săracă, deși tinerii fug de aici ca de ciuma bubonică, absolut toate se scumpesc în jur de parcă am fi într-un adevărat paradis financiar, gen Monaco.

Mașinile sunt scumpe, casele sunt scumpe, există de exemplu (eu am rămas tâmpit când am văzut) oameni care cer la Drobeta Turnu Severin, oraș aflat în moarte cronică din punct de vedere economic și financiar și care este pe locul 2 după Vaslui la capitolul sărăcie, 50-60 de mii de euro pentru un rahat de apartament.

De ce se întâmplă acest lucru? De ce România a devenit o țară scumpă fără absolut niciun motiv? Există 2 cauze: prostia și lăcomia.

Oamenii vor niște bani atunci când vând imobilele în funcție de aberațiile pe care le aud sau le văd în jur. Nu se interesează la un evaluator mai întâi.

Chiar am intrat în dialog cu o astfel de proastă care vindea ceva apartament cu 2 sau 3 camere cu 50 de mii de euro și mi-a spus că ce, în centru se vând și cu 90 de mii.

Auziți și voi fraților, cică în centrul unuia dintre cele mai sărace orașe din România, se vând apartamente cu 90 de mii de euro. O idioată duduia, poate maxim există vreun retardat în acea zonă care să ceară banii ăștia, până la vânzare mai e mult.

Nu văd cine naiba ar da 90 de mii sau chiar 50 de mii pe un apartament la Severin atât timp cât aici nu există de muncă decât pe salariul minim pe economie. Prostia și lăcomia fut treburile în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here