Acasă Blog Cele mai bine plătite meserii pentru tinerii FĂRĂ studii superioare

Cele mai bine plătite meserii pentru tinerii FĂRĂ studii superioare

567
0
meserii

România este o țară care te cam obligă să te descurci cum poți, mai ales dacă nu ai studii superioare. Bine, sunt mulți tineri care constată după ce termină o facultate că nu prea au unde să se angajeze, întrucât România nu stă foarte bine la capitolul industrie. Și sunt nevoiți să plece din țară.

Dar nu despre ei vom discuta în cele ce urmează ci despre tinerii care au maxim studii medii, care nu au avut niciodată planuri cu cartea și care cu mare dificultate își găsesc un loc de muncă în urma căruia să-și poată întemeia și întreține o familie. Cei cu studii medii sunt cea mai defavorizată categorie de tineri.

Există însă câteva joburi care pot aduce venituri mult peste minimul pe economie pe care firmele românești s-au obișnuit să-l ofere tinerilor fără studii superioare care fac o muncă mai mult sau mai puțin calificată. Haideți să trecem în revistă cele mai bine plătite astfel de meserii din România.

Cele mai bine plătite meserii pentru tinerii FĂRĂ studii superioare

  1. Videochat-ul. Deși multă lume spune despre videochat faptul că este un business ilegal, în realitate se plătesc taxe la stat, modelele sunt angajate cu contract de muncă, totul este în regulă. Există companii din domeniul videochat-ului precum White Agency care oferă posibilitatea unor câștiguri nu chiar fabuloase, dar oricum impresionante pentru România.
  2. Vânzările – un post de agent de vânzări într-o companie de distribuție serioasă poate să îți aducă lunar un salariu decent, în jur de 1000 – 1200 de euro. Ideea este că acest tip de job funcționează cu două condiții foarte importante: să știi să vorbești frumos cu oamenii și să îți dai interesul pentru serviciu, adică să stai foarte mult timp plecat de acasă.
  3. Șofer profesionist – tinerii care au mai mult de 21 de ani pot să devină șoferi profesioniști, aka șoferi autocamioane și mașini de mare tonaj. Salariile pentru acest tip de job pot să treacă de 3000 de euro/lună dacă se practică în străinătate. Pentru România, un astfel de șofer poate să ducă acasă un venit salarial mediu, net, undeva la 4000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here