Acasă Blog Cât de simplu este să faci rost de o macara pentru o...

Cât de simplu este să faci rost de o macara pentru o construcție în regie proprie?

335
0
macara

Se spune despre România că este țara tuturor posibilităților, cel puțin atunci când vine vorba despre construcții. Aici, aproape toată lumea dorește să-și construiască o casă. E dorința supremă și e oarecum de înțeles acest tip de mentalitate: într-o țară săracă în care puțini se nasc cu de toate în familie, oamenii cresc cu neajunsuri și odată ajunși la maturitate, încep să muncească pentru acele lucruri care le-au lipsit dintotdeauna.

Nici măcar faptul că nu sunt bani nu au împiedicat pe unii să se apuce de construcții. De fapt, dacă stăm bine să ne gândim un pic, majoritatea caselor construite în România au autorizație de construcție în regie proprie. Nu vine efectiv o firmă să construiască casa, se apucă proprietarii cu meșteri tocmiți cu ziua sau chiar personal dacă sunt meseriași. Astfel, reușesc să ridice case destul de ieftin și deși unii nu ar crede, destul de trainice.

Cele mai mari probleme atunci când construiești o casă în regie proprie este contractarea de utilaje pentru construcții, închirierea lor pentru că nefiind o companie de construcții la mijloc, proprietarii de utilaje care obișnuiesc să le închirieze se cam feresc. De exemplu, e destul de dificil să faci rost de o macara pentru construcții dacă te ocupi în regie proprie. În orașele mici de provincie este și mai nasol pentru că nu prea sunt nici macarale pe la firmele de construcții, puține la rândul lor.

În ultima vreme a apărut o oarecare rezolvare la această problemă prin intermediul internetului. Se poate verifica online pe Agruo.ro dacă este disponibil un asemenea utilaj într-o anumită zonă a țării, ori în imediata vecinătate iar problema este aproape rezolvată. Atât timp cât reușești să te înțelegi cu cei care închiriază macarale la preț, totul va fi în regulă. Iată, online-ul vin tare din spate și reușește să devină mai mult decât util în fel de fel de domenii care până nu demult, nu aveau nicio treabă cu lumea virtuală. Și probabil pe măsură ce timpul va trece, tot mai multe beneficii vom descoperi la acest virtual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here