Acasă Blog Un cămin de canalizare cu vizitare – soluția perfectă pentru extinderea rețelei...

Un cămin de canalizare cu vizitare – soluția perfectă pentru extinderea rețelei de canalizare pe proprietate

224
0
cămin de canalizare

Extinderea rețelei de canalizare de pe proprietate poate să fie de multe ori o mare bătaie de cap, ca orice construcție efectuată în România de altfel, cu meseriași sau hai mai bine să le zicem executanți români. Am ajuns din păcate ca în situația în care toate decurg bine, să ne mirăm și să-i mulțumim lui Dumnezeu. NU MAI AVEM MESERIAȘI!

Lucrările efectuate în speța sistemului de canalizare de pe proprietate sunt foarte importante, pornind de la faza de proiectare și terminând cu execuția. O canalizare defectuoasă, care nu funcționează cum trebuie aduce după sine nu doar nervi, supărare, cheltuieli suplimentare de remediere, ci și mirosuri urâte, refulări de apă, inundații, etc.

Lipsa unui cămin de canalizare cu vizitare – sursa principală de probleme

Cele mai numeroase probleme apar în momentul în care se mai face o racordare (sau mai multe) la sistemul de canalizare prin procedeul românesc numit „înțeparea într-o altă țeavă”. Există situații în care pe proprietate mai apare o casă ori un foișor, un garaj, o bucătărie de vară care au nevoie de canalizare iar cei care se ocupă de acest lucru trebuie să se lege în mod normal la sistemul general de canalizare printr-un cămin de canalizare cu vizitare.

În cazul în care acest cămin de canalizare cu vizitare lipsește de pe proprietate, „meșterii” în loc să facă o lucrare mai amplă și să instaleze unul, aleg să se înțepe în țeava principală, lucru ce duce la reducerea randamentului pentru întregul sistem de canalizare, refulări (dacă nu există instalată o clapetă antirefulară pentru canalizare), incapacitate de preluare a apei din curte dacă există și o asemenea scurgere și așa mai departe.

Un cămin de canalizare cu vizitare scade presiunea pe instalație

În funcție de distanța la care se află noua adiție, se instalează pompe submersibile pentru ape murdare (sau chiar stații de pompare pentru ape uzate) iar presiunea pe evacuare crește destul de mult. Una dintre cele mai simple modalități de a rupe această presiune este instalarea unui cămin de canalizare cu vizitare. Astfel, uzura întregului sistem scade, la fel și presiunea și odată cu presiunea scad și șansele ca sistemul să fie depășit din punct de vedere al debitului.

Un cămin de canalizare cu vizitare are de fapt trei mari avantaje: rupe presiunea pe țeavă, permite racordări ulterioare și permite curățarea foarte simplă a instalației. Curățarea instalației de canalizare este de asemenea un aspect foarte important de care nu prea ținem cont atunci când ne construim o casă. Trebuie să stăm cât mai departe de situațiile în care suntem nevoiți să chemăm o echipă să ne desfunde canalizarea iar acest lucru este posibil cu ajutorul unui astfel de cămin. Discutăm despre o investiție minimă care poate să salveze ulterior intervenții foarte costisitoare.

Un cămin de canalizare cu vizitare – dovada faptului că prevenția este mai ieftină decât remedierea

Un cămin de canalizare cu vizitare, spuneam mai sus, permite curățarea mult mai simplă a instalației mai ales din pricina faptului că este situat aproape de casă, în vreme ce racordul principal poate să fie la zeci de metri distanță. Este mult mai ieftin ca atunci când proiectezi instalația de canalizare să pui în schemă și un asemenea dispozitiv decât să-l montezi ulterior, atunci când toată casa este gata. Se poate monta și când instalația este gata și este chiar recomandat să optați pentru o asemenea variantă în cazul în care pe proprietatea pe care vă aflați, nu există un cămin de canalizare cu vizitare. Este o investiție cu scop preventiv care vă poate salva ulterior de multe bătăi de cap și de costuri fantastice.

Căminul de canalizare cu vizitare este soluția perfectă pentru extinderea rețelei iar faptul că vine la pachet cu multe alte avantaje utile nu face decât să sporească utilitatea și necesitatea acestuia. Consider că orice casă trebuie să aibă instalat cel puțin un cămin de canalizare cu vizitare în vecinătate, cămin care să-i permită ulterior o extindere simplă și eficientă a rețelei de scurgere fără să pună în pericol eficiența întregului sistem, fără să crească gradul de uzură al rețelei.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here