Acasă Blog Problema românilor cu mândria

Problema românilor cu mândria

201
0

M-am întrebat de multe ori de ce cea mai săracă națiune din Europa este totodată și cea mai mândră. Adică nu sunt aroganți nemții și francezii, ori englezii care vorba aia, chiar au bani, și sunt românii după ce ajung 2-3 luni pe la muncă prin străinătate.

Românii au o mare problemă cu mândria și sincer să fiu nu înțeleg cauza. Adică înțeleg faptul că atunci când îți sună mațele de foame, atunci când n-ai văzut niciodată mai mult de 1000 de lei bani în mână și dintr-o dată, dacă ajungi să câștigi peste 10.000 de lei pe lună, ai un oarecare sentiment de mândrie, față de tine în principal pentru că ai reușit să-ți depășești condiția.

Ce nu pricep însă este de ce oamenii care ajung să aibă bani, ei fiind vai de capul lor înainte, devin foarte mândri și plini de ei de nu le mai ajungi la nas nici cu prăjina.

Își cumpără mașini scumpe doar ca să arate celor din jur că ei au, nu pentru că și le doresc cu adevărat. La fel fac și cu casele, trimit mii, zeci de mii de euro acasă cu care cei care rămân construiesc palate cu 15 camere, dar în care cei care trimit banii nu mai ajung să locuiască mai mult de o lună maxim două pe an.

Din nou, avem de-a face cu niște pagode, cu niște clădiri construite mai mult din cauza aroganței, unii oameni vor să arate celor din jur cu disperare faptul că ei au bani iar casa este cea mai evidentă dovadă. Mi-e scârbă fraților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here