Acasă Blog Câteva materii care ar trebui introduse în programa școlară

Câteva materii care ar trebui introduse în programa școlară

179
0
materii

Programa școlară din învățământul românesc este depășită. Sunt acolo multe materii care n-au niciun rol, și cred că în locul lor ar trebui incluse unele oarecum utile. Am făcut și o listă cu aceste materii care ar trebui introduse pe la noi prin școlile de genul gimnaziu să zicem. Sau hai liceu măcar, să nu-i luăm prea tare pe cei mici deși ar fi cazul la cât de mult s-a prostit societatea în ultimii ani.

Câteva materii care ar trebui introduse în programa școlară

  • Educație sexuală – mi se pare foarte utilă, astfel încât tinerele de 11-12 ani să știe că suptul sulii prin boscheți nu-i ceva de fală, nici cotârceala fără prezervativ care aduce pe lume alți copii.
  • Educație alimentară – oră în cadrul căreia tinerii să învețe cum, ce, cât și când să mănânce astfel încât să nu mai fie cât butia de la 14-15 ani. Obezitatea e o problemă mondială din păcate.
  • Educație medicală – tinerii să învețe că nu-i nicio rușine în a merge la medic atunci când simt că ceva nu-i în regulă cu ei, inclusiv din punct de vedere psihic sau emoțional.
  • Educație financiară – să învețe tinerii ce țeapă-și iau de fapt de la bănci atunci când se îngrămădesc să facă rate la un telefon foarte scump sau la o mașină bengoasă chiar la 18-19 ani.
  • Dezvoltare personală – ore care să ajute pe tineri să decidă drumul în viață pentru că mulți dintre cei care termină un liceu în ziua de azi nu prea știu încotro să meargă. Au nevoie de dezvoltare personală care să le permită să se cunoască mai bine și astfel, să-și descopere pasiunile. Și în urma pasiunilor să urmeze mai departe o meserie. Să nu mai ajungă să facă joburi doar pentru bani, doar ca să aibă din ce să trăiască. Asta nu e o viață fericită din păcate.
DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here