Acasă Blog Despre samsareala cu forță de muncă

Despre samsareala cu forță de muncă

422
0
forță de muncă

În momentul în care românii au primit liber în Uniunea Europeană, au început combinațiile. Au început să aducă de pe-acolo electrocasnice, cauciucuri, apoi mașini. După ani de zile de combinații de-astea când treburile nu mai merg, au născocit o nouă combinație: sămsăreala cu forță de muncă.

Ce s-au gândit unii „deștepți”? „Bă, românii sunt săraci și fraieri, ar face orice să scape de sărăcie, orice!” așa că au început să ducă săraci la muncă în străinătate. Contra comision bineînțeles, doar nu degeaba, doar nu ca să facă o faptă bună. Asta cu ajutatul aproapelui este doar un concept bisericos.

Și astfel, au ajuns oamenii săraci de prin România să apeleze la samsarii ăștia de forță de muncă, au ajuns prin cotețe insalubre din Germania, au ajuns să muncească pe 1200 de euro în loc de 2000 de euro (restul până la 2000 rămâne la samsar), au ajuns să ia țeapă cu plecatul sau să se transforme în sclavi.

În curtea celor care pleacă la muncă în străinătate nu se întâmplă mare lucru, e greu să scapi de sărăcie atunci când românul te sapă. Atunci când cineva îți ia din bani doar așa, pentru că vrea și pentru că poate. În curtea samsarilor însă, răsar Porsche Cayenne, Mercedes ML, răsar case cu 4 etaje cât blocul.

Eu am mai sus cândva și am să repet la infinit: cel mai mare dușman al românului este românul. Până nu ne tragem noi unul altuia preșul de pe picioare, până nu călcăm pe cadavre pentru bani, până nu ne batem joc de X sau de Y pentru bani, parcă nu știu, nu ne simțim bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here