Acasă Blog Poți să trăiești și în România dacă ești un om modest

Poți să trăiești și în România dacă ești un om modest

151
0
țară săracă

România este o țară de la care toată lumea are pretenții. E o țară de la care toată lumea așteaptă câte ceva. Majoritatea vor ca țara să le dea, să le ofere și asta doar ca să rămână aici. Spune aceste treburi în contextul în care tot mai mulți cetățeni observ că-și fac bagajele și pleacă prin țări străine, în locuri în care au ei impresia că e mai bine.

Nu știu, am stat de multe ori și m-am gândit la treaba asta. Cum poți tu ca român să spui că e mai bine printre străini atât timp cât știm cu toții ce înseamnă spiritul de popor latin. Românii nu se prea pot integra în alte țări în afară de cele latine. Nu cred că ai cum să te simți mai bine ca-n România într-o țară în care există discriminare, în care nu cunoști pe nimeni, nu cunoști nici măcar limba. M-am gândit și la partea financiară.

În străinătate ai cheltuieli, ai chirie de plătit, ești dependent de mașină, etc. În România, dacă nu ai pretenții de casă cu 7 etaje și BMW de 25 de mii de euro, eu unul cred că te descurci. România este o țară modestă, o țară pentru oameni modești.

E interesant cum au unii oameni pretenții de salarii ca afară deși aici, în România, nivelul de trai este ca-n India, adică de 5 ori mai slab față de Europa. Noi luăm 2000 de lei salariu mediu, europenii iau 2000 de euro. Mă gândesc la o familie, el să ia 3000 de lei/lună, ea 2000. Sunt fix banii cu care rămâi în străinătate după ce plătești chirie. Atunci, de ce să mai pleci din țară? Străinătatea e doar o iluzie în unele cazuri.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here