Acasă Blog Nu vă mai bateți joc de copii. Duceți-i la canto!

Nu vă mai bateți joc de copii. Duceți-i la canto!

181
0
canto

Mă uit deseori pe la emisiuni gen X Factor, Vocea României, The Voice Internațional, AGT, BGT, American Idol, etc, și am observat că pe lângă oamenii foarte buni care participă și despre care ai putea spune că o viață întreagă nu au făcut altceva decât să cânte, apar și foarte mulți copii, tineri, care ori sunt total afoni, ori au o voce foarte puțin cizelată, cu potențial neexploatat. Și mi-am pus mereu întrebarea de ce acești tineri ajung atât să aibă impresia că ei cântă foarte bine deși clar nu o fac, dar și să-și dorească să iasă la rampă în competiții suficient de puternice cât să-i vadă o întreagă planetă?

O singură explicație am găsit la această problemă: părinții. Poate și prietenii. Uneori, din dorința de a nu răni pe cei dragi din jur, nu le spunem adevărul mai ales dacă știm că lor le place foarte mult să cânte. Îi încurajam să continue cu cântatul deși progresele nu sunt chiar evidente. Părinții trebuie să fie niște oameni corecți cu copiii lor, trebuie să le spună din start ce cred despre aceste înclinații și, după caz, dacă sunt șanse la evoluție, să-i trimită la lecții de canto.

Nu știu, mi se pare oarecum nedrept să-ți crești copiii așa, într-o iluzie totală. Sunt oameni care odată ajunși la maturitate nu mai sunt capabili să suporte un asemenea adevăr și pot să o ia razna, la propriu. Cel mai bine este să fii corect și sincer la început chiar dacă adevărul doare.

În plus, chiar dacă la început un copil pare să nu aibă nici cine știe ce talent, cu multă muncă, sunt șanse să iasă totuși ceva frumos. Luați drept exemplu pe Horia Brenciu, care s-a apucat de muzică mai mult decât târziu, fără să aibă cine știe ce voce, dar iată că după ani de muncă, a reușit. Cred că orice copil poate fi oarecum cizelat, format, așa că nu văd ce rost ar avea să-l minți o viață întreagă? Oricum, cred că orice părinte responsabil are de gând să ofere copilului tot ce-i necesar pentru a-i alimenta pasiunile…

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here