Acasă Blog Hoți cei de la Guvernare, dar nici cu românul de rând nu...

Hoți cei de la Guvernare, dar nici cu românul de rând nu mi-e rușine #SăNuDămBaniLaStat

161
1

Urmăream videoclipurile unui samsar pe YouTube (genul acela de om pe care nu l-ai vedea muncind absolut nimic în afară de combinații), povestea omul acolo cum a combinat zeci de mașini, cum a făcut profit, cum le cumpăra cu 700 și le vindea cu 1500 și așa mai departe. Ei bine, m-a mâncat în fund să comentez acolo ceva de ANAF.

Să-l întreb dacă a plătit impozit pe combinațiile astea. A urmat urgia. A început să se agite și să mă înjure prin comentarii că ce, statul e hoț, Guvernul fură, el nu dă bani la stat și așa mai departe. Și după el, au mai venit vreo sută de pierde-vară la fel de analfabeți ca el, probabil tot oameni care urăsc suficient de mult munca astfel încât să trăiască din combinații nedeclarate asemenea tipului din clip, și au început și ei să înjure de mama focului pe acolo statul.

Că ei nu vor să dea bani la stat, că dacă pot, evită pe cât posibil, și etc. Măi oameni buni, peste tot în țările civilizate, oamenii își declară veniturile și dacă fac business cu combinații, plătesc impozit pe profit. Așa e normal și firesc. Păi noi țipăm că vrem o țară ca afară sau vrem doar banii celor de afară? Noi să rămânem aceiași hoți găinari, nu?

Că până la urmă, a avea venituri nedeclarate, a nu plăti impozit pe aceste venituri este tot furt. Furi de la stat și plângi ca muierea că o faci din cauza faptului că statul nu ți-a oferit niciodată nimic. Dar tu, tu ce oferi mă, combinatorule, statului, ca să ai asemenea pretenții? Păi țipăm că guvernanții fură banii de la stat și noi ce facem? Nu e cam același lucru? Ba cam e…

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

1 COMENTARIU

  1. Pai Samsarii de masini si combinatistii nu sunt oameni de rind.Oameni de rind sunt cei ce fucreaza la fabrica sau gradinite sau servisuri, etc 8 ore dupa care se ocupa de viata personala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here