Acasă Blog Despre obiceiul românilor de a nu mai da înapoi banii împrumutați

Despre obiceiul românilor de a nu mai da înapoi banii împrumutați

270
1
banii împrumutați

Am stat un pic și am făcut un calcul, cam câți bani am dat împrumut unora pe care i-am considerat cândva „prieteni”. De obicei, nu fac asemenea adunări dar de data aceasta am făcut o excepție, vreo câțiva au fost suficient de măgari cât să mă îndemne spre așa ceva. Așa că am făcut și eu un mic calcul, cu banii pe care i-am dat împrumut unora care nu i-au mai adus niciodată înapoi, din contră, atunci când am început să le reamintesc despre ei, au început să caute motive de ceartă cu mine și chiar să fugă de mine prin hipermarketuri.

Am ajuns la concluzia că sunt fraier și cu asta basta. Pe 2019 nu am de gând să mai dau nimănui împrumut, poate să se tăvălească pe jos în chinuri. Nu mă mai interesează. Cum eu nu cer la nimeni, nici alții să nu ceară la mine. Eu sunt genul de om care se limitează la ce are. Dacă nu am bani de anumite treburi, nu cumpăr, nu mă întind. Se pare că pentru alții nu e valabilă chestia asta.

Și nu cred că sunt singurul care s-a lovit de problema asta cu „prietenii”. Cred că fiecare dintre noi avem câte-o poveste cu ceva persoană pe care am împrumutat-o și care ulterior a început să uite să mai returneze. Cred că e ceva obicei pur românesc, un obicei care are la bază mult tupeu și multă nesimțire. Eu unul nu cred că aș dormi prea bine noaptea știind că am să-i dau lui X sau lui Y o sumă de bani, și să mă fac așa că plouă ca nesimțitul. Meseria asta de nesimțit nu prea e pentru oricine, nu?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here