Acasă Blog Cheia către o afacere de succes? Oare există?

Cheia către o afacere de succes? Oare există?

195
0
afacere de succes

Pentru mulți dintre noi, deschiderea unui mic business în România poate să facă diferența între a rămâne în țară sau a pleca în străinătate, între neajunsuri și un trai normal, între stres și relaxare, între umilință și demnitate. Din păcate, un business nu crește de la sine, nu are succes în secunda doi în care ieșim de la Registrul Comerțului cu Certificatul de Înregistrare al firmei.

Pentru ca un business să fie unul de succes, nu trebuie să căutăm o cheie, nu trebuie să căutăm o rezolvare miraculoasă, o rețetă incredibilă care să ne facă milionari peste noapte. Nu există așa ceva. Există însă câteva reguli de bază pe care dacă le vei urma, vei observa cum afacerea ta se îndreaptă către succes, încet dar sigur. Care sunt aceste reguli mai exact vom vedea în cele ce urmează.

Reguli de bun simț care atrag după sine un business de succes

  1. Tratează afacerea cu multă seriozitate. Dacă pornești din start de la premiza păcălelii, țepei sau a măgăriei cu banii pe care trebuie să-i dai către stat, ori către vreun partener, n-o să reușești să ai niciodată un business de succes. O să fii căutat, o să fii mereu genul de om care face bani dar care nu mai pune capul pe pernă liniștit. Tratează afacerea cu seriozitate și stai departe de furturi. Decât să pleci pe hoție, mai bine nu mai deschizi nimic niciodată.
  2. Ai un respect deosebit față de clienți. Nu încerca să-i păcălești cu servicii sau produse de slabă calitate. Nu încerca să-i fentezi nicicum. Respectă-i pentru că ei îți aduc profitul. Și când un client vine la tine cu o problemă, cu un retur, ocupă-te de el pentru că problemele lui sunt și problemele tale. Odată ce ți-a băgat bani în buzunar, omul trebuie respectat și ajutat.
  3. Pune întotdeauna angajații pe primul loc. Poate la început, în funcție de tipul de business pe care-l pornești, e posibil să nu ai nevoie de angajați dar cu timpul, pe măsură ce evoluezi, o să fii nevoit să te bazezi pe alți oameni. Să nu te ferești să ai încredere în angajați chiar dacă mulți te vor dezamăgi. Și să-i pui mereu pe primul loc, grijile lor să fie și grijile tale. Angajații sunt pionul principal al afacerii, fără ei, totul se năruie așa că trebuie să-i pui mereu pe primul loc. Dacă te vei transforma în genul acela de patron care oferă puțin dar cere mult, vei avea surprize neplăcute.
  4. Nu fi zgârcit cu serviciile de care depinzi. De exemplu dacă alegi ca formă legală Persoana Fizică Autorizată, nu te feri să plătești servicii de contabilitate pentru PFA. Cu toate că din punct de vedere legal nu ești obligat să apelezi la serviciile unui contabil, ar fi bine să o faci totuși. Ia din grija ta contabilitatea, este un serviciu de care oarecum depinzi. Îți rămâne mai mult timp (cel puțin o zi pe lună) în care te poți concentra strict la afacerea ta.
  5. Învață întotdeauna din greșelile altora. În momentul în care îți deschizi un mic business, trebuie să începi să citești. Ce să citești? Despre succesul altora. Există afaceri de succes asemănătoare cu cea pe care tocmai ai deschis-o tu și cu toate că nu trebuie niciodată să copiezi ideile altora, cu siguranță din poveștile celor care au trecut prin ce treci tu, ai multe de învățat. Din păcate, românii au fost mereu genul de oameni care au trebuit să dea cu capul pentru a învăța anumite lucruri, dacă însă vei reuși să înveți din greșelile altora, mai ales că astăzi ele sunt expuse online, vei avea mult de câștigat. Vei salva timp prețios, vei rămâne cu mai mulți bani în buzunar, etc.

Cele cinci reguli de bun simț de mai sus te vor transforma într-un întreprinzător responsabil care înțelege foarte bine lumea în care trăiește și mediul business în care activează. Atât timp cât ești un om serios care are drept scop evoluția în afaceri urmând principii corecte, atât timp cât tu însuți ești un om corect și cinstit, nu ai de ce să nu evoluezi către succes.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here