Acasă Blog Tupeu țigănesc – 30 de lei o căciulă în cadrul târgului când...

Tupeu țigănesc – 30 de lei o căciulă în cadrul târgului când în Carrefour este 15-20 de lei

101
0
căciulă

A fost acum mare sărbătoare prin oraș cu ocazia zilei de 1 decembrie și ca la orice sărbătoare orășenească, apar acele tarabe, acele chioșcuri cu ciorapi, portofele, haine de blană, căciuli, etc. Nu contează tematica sărbătorii, aceste chioșcuri sunt moț acolo.

Mă, nu aș avea o problemă cu ele dacă oamenii din spatele lor ar veni cu niște oferte serioase. Din ce am observat eu, mulți sunt de etnie și puși pe căpătuială.

Adică de exemplu, m-am uitat ieri pe la ceva căciuli. Ce cumperi de prin Carrefour și Cora cu 20 de lei, ei le vindeau cu 30 de lei. Probabil asta era și marea lor „afacere”. Când vreodată și-au pus țiganii mintea la contribuție să facă un business serios? Tot speculă de-asta de doi lei și bișniță. Dar lasă că și românii care cumpără de la ei își merită soarta.

Să dai 30 de lei pe o căciulă pe care o poți cumpăra cu 30-40% mai ieftin dintr-un hipermarket renumit oarecum pentru faptul că vinde scump hainele, apoi îți meriți soarta.

Cred că acele căciuli se pot cumpăra cu 10 lei din bazaruri sau de prin alte părți, prin magazinele serioase. Chiar și online cred că găsești cu 10 lei. Eu unul nu am cumpărat și nu voi cumpăra niciodată lucruri de pe la tarabele astea pentru că după cum am văzut, în spatele lor se află mai mereu niște oameni dubioși cu intenții dubioase.

Dacă vreau o căciulă sau un portofel sau o pereche de ciorapi mă duc și-mi cumpăr de la oamenii seroși care nu-și bat joc de mine cu prețurile. Sau o fi și asta o meserie frate, să cumperi marfă de 3 lei ca și calitate și să te duci să o vinzi la proști pe la târguri cu 30 de lei.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here