Acasă Blog Traseismul numărului scurt 1879

Traseismul numărului scurt 1879

264
0
1879

Primesc SMS ieri, pe numărul de telefon de Digi Mobil. Reclamă la credite pentru IMM-uri. Numărul de telefon? Același  1879 care mă anunța anul trecut că firma de curierat GLS îmi va livra ceva colet. Același număr de telefon care în aprilie 2017 mă ajuta să-mi fac un cont la SuperBet.

Deci dacă nu s-a plimbat numărul ăsta scurt de s-a săturat și el iar într-un final, a ajuns la unii care fac SPAM prin SMS. Vă dați seama, ce treabă am eu cu agricultura? Dacă în primele două rânduri numărul de telefon căpăta utilitate, în cel de-al treilea caz sunt probleme grave din punte puncte de vedere.

În primul rând, nu se face SPAM prin nimic, nici măcar prin SMS. Spam-ul este interzis de lege dar hei, cine vreodată a respectat legea într-una dintre cele mai bananiere țări din Uniunea Europeană. De multe ori mă întreb de ce naiba ne-au acceptat ăștia în UE, că oricum se pare că nu se lipește de noi civilizația.

În al doilea rând, avem acolo un link de „aplică online” destul de ciudat. Nu poartă un nume citeț, este un link prescurtat de tio .ly, cu o terminație suspectă H0fyJn30, nimeni nu poate știi încotro te va duce. Poate să fie ș o tentativă de furt a datelor cu caracter personal, a datelor bancare, etc.

Așadar, niciodată când vedeți linkuri de-astea ciudate prin SMS-uri să nu intrați pe ele. Cine știe cu ce fraudă vă mai treziți pe cap, căci la hoție și la înșelăciune nu ne întrece nimeni prin UE. Măcar așa să ne facem și noi cunoscuți dacă altfel nu ne duce capul. Și ne mai folosim și de SMS-uri.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here