Multe dintre femei aleg să se vopsească acasă, această variantă fiind una mult mai avantajoasă – fiind preferată în locul vizitei la salonul de înfrumusețare, care este o soluție mult mai costisitoare.

Cu toate că, la prima vedere, vopsitul acasă poate părea o misiune destul de dificilă, dacă alegi o vopsea de păr de calitate și dacă respecți instrucțiunile găsite în kitul de vopsea, cu siguranță că rezultatul va fi pe măsura așteptărilor tale.

Iată câteva sfaturi pe care le poți pune în practică atunci când te vopsești acasă:

  • Alege o vopsea de păr care să fie în conformitate cu nuanța tenului!

De pildă, pentru o piele mai deschisă la culoare se recomandă utilizarea unor culori calde de blond, maro și roșcat deschis. În schimb, tenul măsliniu este pus în valoare de nuanțele închise – astfel, brunetul și șatenul închis fiind două alegeri excelente în materie de vopsea de păr.

  • Ai grijă să hidratezi suficient podoaba capilară!

Cu cel puțin o lună înainte de a-l vopsi, aplică-i tratamente nutritive și hidratante care să ajute firul de păr să se regenereze mai bine. Poți opta pentru o mască de păr sau pentru un balsam de păr cu efect hidratant.

  • Nu spăla părul înainte de a-l vopsi!

Pe părul curat, vopseaua de păr nu prinde bine – tocmai de aceea, nu se recomandă să îți speli părul înainte cu puțin timp de a-l vopsi.

  • Testează culoarea!

Pentru a avea o mică mostră din rezultatul final înainte de vopsire – testează nuanța pe care ai ales-o. Alege o șuviță de deasupra urechii și aplică vopsea de păr, lăsând-o ulterior să acționeze timp de un sfert de oră. Dacă ești mulțumită de rezultat, poți trece la restul firelor de păr!

  • Efectuează un test de alergie!

Atunci când alegi vopseaua de păr ar fi recomandat să efectuezi și un test de alergie pentru a te asigura că pielea ta nu va porni o adevărată „revoluție”.

  • Protejează-ți pielea și hainele!

Înainte de a aplica vopseaua de păr, poartă o pelerină și o pereche de mănuși pentru a nu te murdări. Majoritatea kiturilor de vopsea conțin echipamente de protecție. În plus, poți utiliza o cremă specială pe linia părului.

  • Utilizează vopseaua de păr în funcție de lungimea părului!

Dacă vrei doar să vopsești rădăcinile atunci poți folosi doar jumătate de tub de vopsea. Pentru părul scurt este suficient un singur tub de vopsea de păr în timp ce părul mediu sau lung are nevoie de două-trei cutii de vopsea de păr. Nu este cazul să te zgârcești – mai ales că în comerț – inclusiv via online – poți găsi un preț accesibil al acestui produs.

Greșeli de evitat:

Este bine să fii îndrăzneață și să alegi o nuanță de vopsea puternică, dar pentru un rezultat impecabil trebuie să eviți să combini culorile puternice. De exemplu, evită să alegi roșcat aprins cu nuanțe de portocaliu, brunet cu nuanțe de blond.

De asemenea, dacă ești curajoasă și te gândești să alegi o culoare de vopsea foarte contrastantă cu cea naturală, cel mai bine ar fi să renunți la această idee. Încearcă totuși să optezi pentru diferențe de 2-3 tonuri, în caz contrar e posibil ca rezultatul final să te surprindă într-un mod neplăcut. Dacă totuși îți dorești o schimbare drastică de look mai bine ceri sfatul unui profesionist.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here