Acasă Blog E amuzant și enervant să vezi câți părinți lasă Moș Nicolae pe...

E amuzant și enervant să vezi câți părinți lasă Moș Nicolae pe ultima sută de metri

144
0
Moș Nicolae

M-a mâncat în fund să intru în Cora pe 5 decembrie, la orele 18. Cred că era acolo tot orașul, plus orașele vecine de mici dimensiuni precum Motru, Orșova sau Vânju Mare.

Pe moment nu mi-am dat seama ce se petrece, care este cauza pentru care oamenii dau buluc să cumpere alimente cu vârf și îndesat. M-am gândit că încep nebunii să facă cumpărăturile de Crăciun din moment ce apăruseră cărucioarele acelea ridicole, pline cu moț, specifice sărbătorilor românești.

Ei bine fraților, nu. Era seara de ajun pentru Moș Nicolae. Și evident, 99% dintre părinți au lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri. După cum știm, de Moș Nicolae, copiii cuminți primesc de obicei dulciuri și ceva jucărele mai puțin grandioase. Cele grandioase sunt aduse de către Moș Crăciun.

Pe-o parte, e amuzant dar și enervant să vezi îngrămădeala secolului pentru Moș Nicolae, o sărbătoare populară și destul de simplu de „îndeplinit” din postura de părinte. Dar hei, astea sunt obiceiurile noastre ca popor. Niciodată nu am fost și noi organizați. Nu, la noi, pe ultima sută de metri se fac toate.

Partea nasoală este că din cauza acestui defect caracteristic poporului român, au de suferit oamenii serioși. Eu de exemplu intrasem să cumpăr un suc și ceva covrigi și am fost nevoit să stau la coadă vreo 15 minute. Din cauza delăsătorilor care și-au adus aminte că vine Moș Nicolae și din cauza managementului Cora care nici când se calcă lumea în picioare la magazin, nu se sinchisește să deschidă mai mult de 5-6 case din 20 câte au în total. Lasă că merge și așa, banii să se adune, nu?

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here