Acasă Blog Cum alegem dealerul atunci când avem nevoie de camioane second hand?

Cum alegem dealerul atunci când avem nevoie de camioane second hand?

181
0

Din moment ce transporturile funcționează destul de bine în România (înmatriculările de camioane au crescut cu 33% față de octombrie 2017), companiile caută constant camioane de vânzare. Flotele se măresc, șoferi se angajează pe bandă rulantă. Lucrurile funcționează destul de bine în transporturi deși nu avem autostrăzi, deși ne confruntăm cu o criză a forței de muncă fără precedent. Dacă deții o mică companie de transport și cauți camioane de vânzare pentru a te dezvolta, ai de ales între a cumpăra din străinătate sau de a cumpăra de la un dealer local din România.

Dacă în ultimii ani majoritatea transportatorilor români cumpărau camioane din străinătate, astăzi mulți preferă să cumpere de la dealeri din țară. Nici străinătatea nu mai e ce-a fost. Se dau multe țepe cu aceste camioane rulate prin vestul Europei, și, evident, în caz de probleme, fiind vorba despre țări străine, sunt șanse mici să se mai recupereze banii.

Haideți să trecem în revistă cum trebuie ales dealerul din România atunci când avem nevoie de camioane second hand, nici piața din România nu este mai lipsită de peripeții dar aici măcar dacă ai o problemă, ai cale legală de rezolvare. Seriozitatea unui dealer rezultă din calitatea serviciilor oferite, și, evident, din recomandările celor din jur.

Cum alegem dealerul atunci când avem nevoie de camioane second hand?

  1. Oferă finanțare? Un dealer serios o să ofere întotdeauna finanțare chiar dacă discutăm despre camioane second hand. Puțini sunt transportatorii cărora le convine să cumpere camioane cash așa că din moment ce piața are anumite necesități, entitățile care tratează business-ul cu seriozitate se vor adapta.
  2. Oferă service? E bine să cumperi camioanele de la cineva care are și service și astfel poate să ofere și un contract pentru reparații. Asta dacă nu ai semnat cu altcineva sau dacă nu ai cumva propriul service la garaj. Faptul că un dealer oferă service indică faptul că entitatea este una destul de serioasă.
  3. Oferă Buy Back? E important ca după ce rulezi un anumit număr de kilometri, să faci rost de alt camion pentru că uzura o să înceapă să-și spună cuvântul mai ales dacă treci de 10.000 de km/lună. Un dealer serios o să-ți facă o ofertă pentru buy back astfel încât flota ta de autocamioane să fie mereu bine pusă la punct.
  4. Oferă diversitate? Un dealer serios o să dețină întotdeauna în portofoliu camioane pentru toate buzunarele. Piața din România cere de multe ori prețuri destul de mici și atât timp cât la noi încă nu există prea multe restricții pe parte de norme de poluare, camioanele ceva mai vechi sunt oarecum destul de căutate. Camioanele de la 2007 în sus sunt încă destul de bune pentru drumurile și pentru regulile noastre în ceea ce privește noxele.
  5. Oferă consultanță? Atunci când ești la început de drum, e important să ai alături un partener de încredere, care să te ajute. Poate nu te pricepi foarte bine la camioane așa că dealerul va avea un cuvânt important de spus aici. E recomandat să apelați la dealeri care oferă consultanță pentru a avea parte de un început bun.
  6. Are vechime pe piață? Contează destul de mult și vechimea pe piață. De ce? Pentru că de exemplu, un dealer cu peste 20 de ani vechime n-are cum să nu fie serios. Cine este neserios pe această piață a vehiculelor second hand, nu reușește să reziste în timp. La noi se răspândesc veștile proaste cu viteza ciumei, mai ales că în ziua de azi există internet și rețele de socializare. Poți să cauți feedback online despre dealeri foarte simplu.

Cam acestea sunt cele mai importante 6 lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vreți să cumpărați camioane second hand din România, de la dealeri locali. Mare atenție așadar la detalii precum contractul de service, finanțarea, refinanțarea, posibilitatea de buy-back, consultanța sau vechimea pe piață a acelei entității economice.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here