Acasă Blog Cu plăcere, domnișoară!

Cu plăcere, domnișoară!

103
0
cu plăcere

Îmi place să fiu un gentleman cu femeile, cu fetele, cu domnișoarele, însă pe măsură ce trece timpul observ că a fi gentleman în România e o mare prostie. De ce? Pentru că femeile nu mai apreciază așa ceva, femeile nu mai apreciază gesturile frumoase făcute de bărbați și am să vă explic de ce am ajuns la concluzia asta. Vă promit că nu va fi un articol prea misogin în esență, deși știu că așa cam pare.

În momentul în care intru într-un magazin și observ că de dincolo de ușă vrea o domnișoară să iasă, nu dau buza să intru înaintea ei. Bunele maniere spun că ar fi frumos să o las pe ea să iasă prima. Și evident, îi țin ușa deschisă ca sclavul așteptând să treacă ea prima pentru ca apoi să-mi văd și eu de drum. Ei bine, problema este că în ultimii ani din ce am observat, domnișoarele nu mai știu să mulțumească.

Cândva, vedeau și ele că un bărbat e gentleman cu ele și ziceau un mulțumesc atunci când le țineai ușa ca să iasă ele primele ca reginele. Astăzi, nimic. Multe dintre ele ies ca vacile la păscut, nici salut nici futu-te-n cur, nici mulțumesc, nici nimic. Parcă tu ca bărbat care faci un gest frumos nici nu exiști acolo. Femeile au început să se poarte cu noi de parcă am fi niște portari și ele niște regine. De parcă ar fi jobul nostru să le ținem ușa când vor să iasă și ele fiind regine, nu se coboară în lumea muritorilor de rând. Să mulțumească ele? Nu, s-ar înjosi prea tare.

Eu, gentleman sunt în continuare. Indiferent cât de prost crescute sau nesimțite ar fi unele dudui. Eventual, când mai nimer pe la ușă câte una de-asta cu nasul pe sus care nu spune mulțumesc, strig după ea „Cu plăcere, domnișoară”… Și își dau ele seama că-s măgărițe, dar e prea târziu.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here