Acasă Blog Avantajele parchetului triplustratificat

Avantajele parchetului triplustratificat

171
0
Avantajele parchetului triplustratificat

Cu toții ne dorim o casă cât mai primitoare, cât mai modernă dar nu în ultimul rând, cât mai rezistentă. Pentru a obține un asemenea amalgam ce poate fi sintetizat foarte simplu prin cuvântul „calitate”, trebuie să fim dispuși să investim un pic. Nicăieri în lume nu se pot cumpăra materiale de construcții de calitate foarte bună la bani puțini.

Astăzi vom discuta un pic despre parchetul triplustratificat. Mulți dintre voi probabil nici nu ați auzit de el până acum întrucât este destul de absent de prin magazinele de bricolaj. Motivul pentru care acesta nu se prea găsește pe rafturile acestor entități: prețul. Atunci când ai o societate în care mentalitatea colectivă este îmbibată de conceptul „ieftin și mult”, nu ai motive să investești ca și magazin în calitate. Oamenii nu o vor cumpăra, vei ocupa spațiul de prezentare degeaba cu o marfă care nu se va vinde într-un ritm în care să-ți aducă și ție avantaje. Online-ul este casa calității.

În ultimii ani, internetul s-a dezvoltat destul de mult și astfel a devenit un suport foarte bun pentru comerț. În ziua de azi putem cumpăra absolut orice online cu doar câteva click-uri. Au avut mare succes entitățile comerciale care s-au axat pe calitate întrucât există și români ce doresc să plătească mai mult pentru a se bucura de trăinicie mai ales atunci când vine vorba despre materiale de construcții și decorațiuni interioare. Astfel, internetul a devenit un suport excelent pentru magazinele ce doresc să vândă parchet stratificat. Cei care doresc să pună așa ceva pe podelele caselor pot să facă rost destul de simplu de astfel de parchet cu doar câteva click-uri. În cele ce urmează vom prezenta pe scurt avantajele parchetului triplustratificat astfel încât să înțeleagă toată lumea de ce este considerat de calitate superioară.

Avantajele parchetului triplustratificat

  • Este compus din trei straturi de lemn – un strat de uzură din esență nobilă și două straturi de tip suport din rășinoase. Astfel, acesta ajunge la o grosime medie de 13.5-14 mm, o grosime mult peste ce se cumpără de obicei în România. Majoritatea magazinelor de bricolaj din România merg pe 6-8 mm maxim. Nu pot să înțeleg cine și-ar monta parchet de 6 sau de 7 mm în casă și de ce ar face acest lucru dar în fine, e alegerea fiecăruia.
  • Este foarte rezistent la uzură – fiind foarte recomandat pentru spațiile în care există un trafic pietonal destul de intens, dar și pentru spațiile în care există foarte frecvent schimburi mari de temperatură. Este mai mult decât evident faptul că un parchet de calitate va rezista la uzură, iar primul etalon al calității în materie de parchet este grosimea. Acest parchet are 14 mm grosime, dublu față de ce considere românii normalitate.
  • Este foarte rezistent la umezeală – fiind compus din trei straturi și având o grosime dublă față de parchetul care se cumpără de obicei din magazinele de bricolaj, rezistă destul de bine la umezeală. Cel mai mare dușman al parchetului este apa întrucât discutăm despre lemn care ulterior se umflă dacă avem parte de o inundație în casă sau dacă cumva apa ajunge la el în cantitate ceva mai însemnată. Parchetul triplustratificat rezistă mult mai bine la apă, așa că mici incidente, accidente, nu vă vor obliga să schimbați parchetul în cameră.
  • Este un parchet durabil – foarte important acest aspect, întrucât va rezista zeci de ani pe poziție. Parchetul triplustratficat are în componență un strat de contrabalans care-l fixează pe poziție și datorită celorlalte calități precum grosimea mare și materialele de calitate, este genul acela de parchet pe care nu-l mai schimbi niciodată. Și cred că asta-și dorește oricine, să facă o renovare și să nu mai fie nevoit să revină vreodată cu astfel de lucrări.

Acestea sunt de departe cele mai importante avantaje ale parchetului triplustratificat. Dacă cumva vă bate gândul să faceți o asemenea investiție pentru camerele voastre, sunt ferm convins că va fi o decizie mai mult decât bună, casa voastră va dăinui printre ani cu acest parchet și vă va ajuta să stați de parte de modificările viitoare apărute din pricina uzurii sau umezelii peste limita normalului. Rămâne la aprecierea voastră dacă vă doriți sau nu un parchet de calitate.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here