Acasă Blog Ar trebui să ne scoatem toți banii de la bănci la ce...

Ar trebui să ne scoatem toți banii de la bănci la ce dobânzi au la depozite

95
0
depozite

Am primit un mail de la ING. Din nou, nimic de bine. Din păcate, s-au obișnuit să folosească mailul pentru anunțuri nasoale. Ori anunțurile nasoale se țin lanț de ei, nu știu care din cele două variante.

Eu țin banii la ei că na, din moment ce acolo am și contul de firmă, e normal. Doar nu o să fac cont la altă bancă unde să transfer câștigurile, nu? Am făcut un cont de economii, să fie sigur, să nu fie legat la niciun card. Și primesc mail fraților de la ei că au mărit dobânzile la depozite.

Și zic WOW, ce fain, ia să vedem că eu de când țin banii la ei în cont nu am simțit vreodată că aș primi ceva drept dobândă. Nici nu m-a interesat acest aspect. Și fiți atenți ce mi-au trimit oamenii.

Cică s-a mărit dobânda la depozite de la 0.7 la 1%. WOW, vă dați seama? Oamenii ăștia îți oferă 0.7 sau 1% dobândă la depozite și dacă te împrumuți la ei, îți oferă creditul cu 10% dobândă.

Din punctul meu de vedere, ar trebui să ne retragem cu toții banii din bănci pentru că 0.7 sau 1% dobândă pe an mi se pare bătaie de joc. Noi cei care ținem bani la bancă pierdem pentru că dobânda primită este sub rata inflației. Și oricum, eu unul dacă aș fi manager de bancă, mi-ar fi și rușine să trimit oamenilor mail că cică am mărit o dobândă de la 0.7 la 1% pe an.

O bătaie de joc mai mare n-am văzut în viața mea. I-am întrebat pe oameni pe Facebook de ce nu dau și la depozite 8% dobândă așa cum se laudă că dau la credite. Evident, operatorii ING care se ocupă de pagina de Facebook mă ignoră. Până la urmă, ce răspuns ar putea să dea în afară de „Pentru că suntem șmecheri și pentru că în România statul ne permite orice și pentru că oamenii sunt fraieri și acceptă”.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here