Eu unul când ies din scara blocului și văd imaginile astea, îmi aduc aminte de acele filme în care acțiunea se desfășura în Evul Mediu, iar oamenii, țăranii trăiau la poalele cetății într-un nămol și într-o mizerie de zile mari.

Nu suntem departe fraților, chiar dacă oamenii care locuiesc în aceste blocuri plătesc taxe și impozite la fel ca cetățenii care locuiesc în centrul orașului Drobeta Turnu Severin, unde se asfaltează anual arterele principale sau dacă nu anual, măcar o dată la doi ani.

Se pare că acolo ar fi mai mulți ochi care să vadă acțiunile primarului și astfel, ar fi mai mult interes. Cartierul Schela care aparține tot de oraș, arată exact ca-n Evul Mediu.

Când ieși din casă trebuie să te încalți cu cizmele de cauciuc, altfel n-ai nicio șansă să ajungi la mașină fără să te tăvălești prin mocirla asta incredibilă. Și odată ajuns la mașină, trebuie să dai cizmele de cauciuc jos, că altfel nămolești în interior ca la nebuni.

Eu unul sunt curios dacă primarul ar fi nevoit să locuiască pe o asemenea stradă, cam ce părere și-ar face? Cam ce ar considera despre aceste meleaguri de care nimeni nu vrea să aibă grijă deși repet, oamenii de aici plătesc aceleași impozite ca și cei care locuiesc în centrul orașului, unde este și asfalt, unde sunt și gaze naturale, și încălzire și de toate.

Eu înțeleg că acesta este un oraș în care multe trebuie făcute dar totuși, să ne dăm silința să eliminăm din mentalitatea oamenilor faptul că trăiesc exact ca-n anul 1412. Eu zic că dacă se vrea cu adevărat, se poate.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here