Acasă Blog De ce americanii nu claxonează?

De ce americanii nu claxonează?

139
0
americanii

Bună întrebare. Urmăresc de ceva vreme clipurile lui J Utah pe YouTube, un tip care pune videoclipuri de călătorie pe net. Se plimbă cu mașina prin SUA, prin orașele importante. E interesant pentru că poți să vezi la calitate foarte bună (4K) niște locuri destul de frumoase. Ei bine, mie unul pe lângă aceste imagini spectaculoase mi-a mai sărit în radar o chestie. De-a lungul clipurilor din New York de exemplu, un oraș care are mai mulți cetățeni decât România, oamenii nu claxonează.

E aglomerație de te iei cu mâinile de păr (dacă ai păr în cap) dar nimeni nu prea claxonează. Păi la noi în Românica, dacă ai întârziat o secundă la semafor, 70 de claxoane se aud din spate și ai șansa să iei și poceală de la ceva șofer foarte grăbit care își pierde efectiv mințile în trafic.

Americanii nu claxonează pentru că au un gram de inteligență mai mult ca noi, alături de un gram de bun simț. Ei știu că dacă claxonează nu se rezolvă nimic, mașinile pe care le au în față nu dispar, nu se creează culoar ca banda de urgență doar pentru ei. În plus, americanii se respectă ca oameni.

Ei nu se consideră zei în trafic cum se consideră unii români care cred că li se cuvine orice. Ideea e destul de simplă: bunul simț este hotărâtor. Atât timp cât există bun simț, există și respect în trafic, există și inteligență, există de toate. Am stat de multe ori și m-am gândit ce ar face unii români dacă mașinile ar veni din fabrică fără claxoane. Cred că și-ar pune ei o goarnă de tren ceva.

S-ar simți fără claxon un fel de naufragiați pe o insulă pustie.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here