Acasă Blog Câine sau pisică? Ce animal de companie este mai potrivit pentru traiul...

Câine sau pisică? Ce animal de companie este mai potrivit pentru traiul la bloc?

310
0

Deși multă lume ar spune că cel mai bun animal de companie la bloc este pisica, tot mai mulți români decid să-și cumpere un câine. Se pare că „cel mai bun prieten al omului” a câștigat de departe acest război, cu toate că responsabilitățile sunt mult mai mari. A avea grijă de un câine implică mult mai multe acțiuni față de o simplă pisică și voi încerca în cele ce urmează să expun avantajele și dezavantajele pentru fiecare animal în parte, în special pentru cei care sunt în dilemă și nu știu ce decizie să ia în ceea ce privește achiziția. Voi încerca să fiu cât mai scurt și la obiect astfel încă să fie totul clar.

Avantaje și dezavantaje pisică la bloc

Avantajele principale pentru o pisică deținută la bloc sunt următoarele: sunt șanse foarte mici să fugă de acasă pentru că nu are contact cu mediul exterior, sunt șanse mici să aducă paraziți în casă din moment ce nu iese niciodată afară, este perfectă pentru copii dar și pentru cei care suferă de depresie, nu are nevoie de mai mult de o mâncare pentru pisici de calitate, eventual ceva castrare dacă se dorește. Cel mai important avantaj pentru a ține pisica la bloc: este un animal foarte curat. Își face nevoile la lădița ei și se curăță singură, se spală singură prin metode proprii.

Multă lume alege pisica doar din cauza asta.

Ca și dezavantaje ar fi: trebuie avut grijă atunci când lăsăm pisica singură acasă pentru că ne putem întoarce și găsi un adevărat dezastru. Nu este recomandat să o închidem în baie sau pe balcon cum au unii prostul obicei, este recomandat să încercăm pe cât posibil ca atunci când suntem acasă, să o dezvățăm de obiceiul specific mâțelor de a răvăși totul în jur. Fac ele o grămadă de prostii când sunt cu noi în cameră d-apăi când rămân singure. De asemenea, trebuie avut grijă să nu sară pe fereastră sau de la balcon după păsări sau alte pisici. S-au întâmplat destul de multe astfel de cazuri. Părul lăsat prin casă ar mai fi un dezavantaj, care este destul de dificil de curățat de prin pat sau de pe canapele.

Avantaje și dezavantaje câine la bloc

Cel mai important avantaj este faptul că ai alături o mică pată de culoare, mereu veselă și pusă pe distracție. Cățelul este o companie pe cinste pentru copii iar acesta este unul dintre motivele principale pentru care multă lume optează pentru cățel drept animal de companie deși locuiesc la bloc. Apoi, există hrană ieftină pentru câini pe toate drumurile virtuale, nu este un animal de companie costisitor la întreținere. Nu este recomandat să-l creșteți cu ciorbă sau resturi de la masă.

Ca și dezavantaje ar fi: faptul că trebuie plimbat zilnic de câteva ori. Deci vrei, nu vrei, trebuie să ieși din casă să îl plimbi. De asemenea, câinele nu este un animal așa de curat precum pisica. După el trebuie să cam cureți mereu atât prin apartament cât și prin fața blocului sau prin parc pe unde ieși să-l plimbi. Un al mare dezavantaj al câinelui crescut la bloc este faptul că aceasta poate face foarte mult deranj vecinilor, mai ales dacă este de talie foarte mică – genul acela de câine care compensează „vocal” dimensiunea pipernicită. Ar fi indicat să mergeți să-l dresați un pic, altfel lătratul vă va aduce certuri în bloc. Apoi, mai rămâne și problema cu plecatul. Ce faci atunci când trebuie să pleci 2-3 zile de acasă fără să mai revii. Cine plimbă câinele și cine vine să-i dea apă și de mâncare, ori să curețe după el? Trebuie să vă gândiți foarte bine la aceste aspecte înainte să aduceți un cățel acasă, nu cred că vreți să-l chinuiți.

Acestea sunt de departe cele mai importante avantaje și dezavantaje pentru a ține la bloc un câine sau o pisică. Acum rămâne la alegerea voastră pentru ce anume optați, singurul lucru de care trebuie să țineți cont este faptul că odată cu achiziția, vin și responsabilitățile.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here