Acasă Blog Pentru cine se construiesc atâtea biserici?

Pentru cine se construiesc atâtea biserici?

144
0
biserici

Am intrat de curiozitate în catedrala din oraș într-o duminică, seara, la slujbă. 11 persoane erau. Și mi se pare ciudat. Cum se justifică oare o asemenea investiție. Am discutat cu cineva și am înțeles că și pe la țară e aceeași modă, se construiesc bisericile pe bandă rulantă dar unele stau închise, în timp ce altele găzduiesc maxim 10 persoane/weekend. În timpul săptămânii probabil nici 10 oameni nu se adună.

Așadar, pentru cine se construiesc atâtea biserici?

Una dintre explicații este destul de simplă. E posibil ca popii să sifoneze banii de construcție și să-și facă ei case cu materialele acelea. Am mai auzit noi de popi care au administrat catedrale și, să vezi și să nu crezi, și-au construit pensiuni cu 70 de camere prin diverse  hăuri.

De unde bani? Ia ghiciți… Probabil așa fac și popii care construiesc bisericile pe la țară ori prin orașele mici de provincie. Iau și ei de acolo bani sau materiale și-și construiesc și ei câte o căsuță, două, că pe cuvântul meu, eu popă fără 2-3 case și 2-3 mașini nu am văzut până acum.

Că mai iau ei bani pe taine, că mai bagă mâna la cutia milei, asta știm cu toții, dar probabil cei mai mulți bani se sifonează cu construcția de biserici. Sau dacă nu se sifonează bani sifonează materiale de construcții și așa mai departe. În fine, dacă din sânul bisericii nu pornește măcar un semn de întrebare pentru averea dobândită de popii săi, cine să mai ia măsuri?

Dacă BOR-ului nu-i pasă că-i jefuită de proprii angajați, atunci cine suntem noi să cârtim?

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here