Acasă Blog Oare mai există vreun oraș în lume în care să existe haite...

Oare mai există vreun oraș în lume în care să existe haite de câini pe stradă?

104
0
haite de câini

În timp ce unii analfabeți se bat cu pumnii în piept că România are CEA MAI MARE creștere economică din Europa (posibil chiar din lume), pe străzile din Drobeta Turnu Severin umblă câinii în haită. Și nu, nu au covrigi în coadă. Și stau așa în prostia mea și mă întreb dacă oare mai există vreo țară în lumea asta europeană, cică civilizată în care să se mai întâmple chestia asta. Adică în oraș să-ți fie frică să mai mergi pe stradă că nu știi niciodată de unde apare haita de 5-6 maidanezi. Eu unul nu cred.

Problema câinilor comunitari e veche de când lumea în țara asta și nimeni nu vrea să o atace. S-a mai încercat în trecut, au mai fost câteva tentative dar cum ONG-urile lui Pește Prăjit au sărit de cur în sus de 10 metri, toată lumea a lăsat-o baltă. ONG-urile care militează pentru drepturile animalelor în România sunt destul de ciudate. În loc să se ocupe de problemă și să ajute efectiv la strângerea câinilor de pe străzi, ele fac mai mult tamtam când cineva vrea să se apuce efectiv să strângă câinii. Nu am văzut până acum vreun ONG care să facă un proiect major sau ceva de genul. Ele doar „latră”.

Bine, problema asta cu câinii comunitari apare sistematic în peisaj de fiecare dată când moare vreun copil mușcat de un maidanez ori vreo bătrână mâncată efectiv de vreo haită. Televiziunile vuiesc vreo săptămână, cei de la Guvern încep să promită că fac și că dreg iar într-un final, subiectul este abandonat complet iar lucrurile își reintră într-o normalitate specifică doar României.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here