Cei care ați fost prin străinătate, la muncă ori la plimbare, ați observat că pe cât de faină este Europa și civilizația în sine, pe atât de nașpa este internetul odată ce părăsești granițele României. Sau dacă nu este nașpa, este foarte dar foarte scump. Exagerat de scump. E atât de scump încât uneori te gândești dacă chiar merită să dai atâția bani pe el sau nu. Mă refer la internetul mobil. Internetul pe cablu este și el destul de înapoiat ca și specificații față de Gigabitul României. Există două motive reale pentru care se întâmplă acest lucru, există două motive importante pentru care netul afară este destul de scump.

Motivele reale pentru care România este țara numărul 1 la internet din Europa

  1. Străinii nu prea piratează. Mă refer la netul fix. Ei nu au FileList, nu prea bagă torente. Dacă fac asta am înțeles că sunt amenzi foarte mari și se lasă și cu deconectări. Nici noi, românii, dacă nu am pirata la greu nu am avea ce face cu internetul Gigabit. Pentru browning e ok 100 Mb/s, e suficient. Nu ar exista cerință pentru mai mult și sincer pirateria este unul dintre diferențele care ne separă de vestici. Aici e vorba mai mult despre mentalitate, nu neapărat despre bani.
  2. Străinii nu au timp de net. Mă refer aici la netul mobil. Ei sunt cu munca. Pe ei nu-i vezi cu ochii în smartphone la muncă și chestii de genul. Viața lor nu este Youtube cum se întâmplă pe la noi, de unde rezultă și o cerere foarte scăzută pentru zeci de GB de trafic 4G cum există în România. Străinii sunt oameni serioși iar scopul lor este munca, productivitatea, nu Facebook.
DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here