Acasă Blog Merită investiția într-o chiuvetă din granit?

Merită investiția într-o chiuvetă din granit?

150
0
chiuvetă din granit

Bucătăria este de departe cea mai importantă cameră pentru mine, din întreaga casă. Nu știu voi, însă eu unul îmi petrec foarte mult timp în bucătărie, fie că este vorba despre preparatul mâncării ori pentru a fuma o țigară. Dacă adun țigările pe care le fumez acolo, cam un pachet pe zi, sunt ceasuri bune. Pentru că lucrez de acasă, pauzele de țigară le fac în bucătărie. Aș putea să ies pe balcon sau la scara blocului dar asta presupune un efort suplimentar pe care nu vreau să-l fac. Bucătăria îmi este mult mai aproape și oarecum separată  de restul casei, nu ajunge fumul în celelalte camere.

Am stat un pic și am analizat și cam cât timp stau prin bucătărie numai pentru a găti și rezultatul calculului a fost unul atât surprinzător cât și realist. Să faci o mâncare bună, sau mai bine zis două feluri de mâncare să-ți ajungă două sau trei zile, trebuie să stai undeva la 4-5 ore minim în bucătărie. Astfel, m-am gândit să fac un mic upgrade acestei camere în care petrec destul de mult timp, m-am gândit să o aduc în vremurile noastre atât din punct de vedere tehnologic cât și din punct de vedere al utilității. Fiind o cameră destul de mare, mi-am permis să mă „întind” un pic cu designul.

Nu a fost deloc dificil, mai ales că-mi cumpărasem mobila recent, deci camera în sine era una oarecum modernă. Dat fiind faptul că am nevoie de o soluție de entertainment, am decis să aduc acolo un PC All-in-One pe care să mai urmăresc YouTube atunci când mă pun să gătesc ceva ori atunci când ies la o țigară. L-am cumpărat second hand la preț bun. Mă avantajează foarte mult faptul că este cu touchscreen și că nu sunt nevoit să înșir acolo tastatură și mouse. Chiar dacă l-am pus un pic cam aproape de aragaz, am o hotă destul de puternică ce trage toată grăsimea rezultată din gătit.

Un alt upgrade pe care l-am făcut bucătăriei a fost chiuveta din granit. Probabil mulți dintre voi vă veți întreba ce mi-a trebuit mie chiuvetă din granit dar am să vă explic imediat despre ce este vorba. După ce mi-am adus PC-ul în bucătărie, l-am pus pe blat, aproape de chiuvetă. Sincer, chiuveta din inox strica tot designul. Mobila era de-o culoare albă spre mat iar chiuveta aia se potrivea ca nuca-n perete. Multă lume m-a întrebat „Dar oare a meritat investiția? Căci o chiuvetă bucătărie din granit costă o grămadă de bani”. Din punctul meu de vedere, da, merită investiția pentru că:

  • Nu cumperi în fiecare lună sau fiecare an câte o chiuvetă din granit. Fiind vorba despre piatră, garanția la ea este destul de mare, undeva la 25 de ani. Probabil să o las moștenire nepoților dacă n-am să vând casa.
  • Culoarea granitului, un alb mat se potrivește mult mai bine în peisaj cu restul mobilei. Nu înțeleg cum de nu mi-a venit ideea asta de prima dată de când am schimbat mobila. Oricum niciodată nu e prea târziu.
  • Chiuveta din granit este rezistentă la căldură intensă, la șocuri mecanice, la zgârieturi și ține mai bine în timp față de inox. E greu să pătezi piatra din componența chiuvetei și pentru a o curăța nu ai nevoie de chimicale.

Acestea au fost argumentele care au stat la baza achiziției din punctul meu de vedere. În plus, dacă stăm să ne gândim mai bine, diferența de preț dintre o chiuvetă de inox mai bună și una din granit nu este chiar așa catastrofală, discutăm despre o sumă de 300-400 RON. Ce înseamnă 300-400 de lei atunci când vine vorba despre mobilarea/utilarea unei bucătării? Știu că multă lume se gândește cum să facă să iasă mai ieftin atunci când pune la cale o astfel de operațiune însă mie unul îmi place să mă bucur mult de lucrurile pe care le cumpăr și-mi place să fie toate de calitate.

 

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here