Acasă Blog Despre medici și mită

Despre medici și mită

124
0

Din cele mai vechi timpuri, în România, cetățenii au plătit asigurări medicale la stat degeaba. De ce? Pentru că odată ajuns la spital, ești nevoit să dai plicul cu șpagă. Corupția din sistemul medical românesc nu e ceva nou. Aceeași corupție o întâlnești și în alte instituții publice unde oameni plătiți din munca noastră s-au obișnuit să-și facă treaba doar dacă primesc ceva extra de la cetățeni. Să revenim la medici.

Unii spun că noi, bolnavii suntem de vină pentru că s-a ajuns în situația asta. Noi trebuia să mergem pe la DNA odată aflați pe paturile de spital, când vedeam că medicii nu se uită la noi dacă nu le dăm plicul. Da, așa trebuia dacă cumva mai apucam, dacă nu dădeam colțul acolo, cu medicul lângă noi.

Eu unul sunt de părere că nu cetățenii sunt de vină pentru mita din sistem. Cetățenii sunt forțați indirect să dea. Că dacă nu dau, crapă. Nu-ți mai arde de DNA când ești cu o rudă bolnavă în spital. De vină pentru acest sistem corupt sunt atât autoritățile de control ale statului cât și medicii în sine.

Mulți dintre medicii care nu au vrut să audă de șpagă s-au cărat din țară. Cei care au rămas, marea lor majoritate fix pentru șpagă au rămas. Pentru că știu că mereu primesc. Așa că ei sunt cei care au dezvoltat acest sistem al plicului destul de sistematic: cine un dădea nimic nu primea prea multă atenție din partea medicului. Și cum nimănui nu-i convine să fie bolnav sau să aibă o rudă bolnavă, au început să se conformeze. Asta este părerea mea. Strict personală.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here