Acasă Blog 6 pași în alegerea cruciulițelor pentru botez

6 pași în alegerea cruciulițelor pentru botez

103
0

Botezul – unul dintre cele mai frumoase evenimente din viața unei familii. Un suflet venit de la Dumnezeu primește pecetea binelui, scapă de păcatul strămoșesc și devine întru totul al lui Dumnezeu dar curat ca lacrima. Organizarea botezului nu este un lucru simplu, însă nașii joacă un rol destul de important și înlesnesc oarecum situația.

Nașii sunt cei care trebuie să cumpere hainele, trusoul, cruciulițele și multe altele așa că mai ridică din responsabilitatea căzută pe umerii părinților.

Dintre toate aceste cumpărături, cruciulițele sunt unele dintre cele mai importante obiecte, ele joacă un rol foarte important în cadrul acestui eveniment întrucât trebuie prinse în pieptul invitaților care participă la slujba religioasă. Sunt vizibile, purtate de toată lumea și trebuie să fie așadar de foarte bună calitate.

Dacă urmează să fii nașă pentru prima dată și nu știi cum se aleg aceste cruciulițe botez, vom trata această problemă în cele ce urmează. Vom scoate în evidență 6 pași esențiali pe care trebuie să-i urmezi astfel încât să alegi cruciulițele perfecte. Este o combinație între calitate și bun gust care asigură această alegere perfectă.

6 pași în alegerea cruciulițelor pentru botez

  1. Modelul – poți opta pentru niște cruciulițe simple, din metal, fără niciun fel de ștrasuri sau poți opta pentru niște cruciulițe frumos ornate. Fiecare în funcție de gusturi și de invitații pe care-i au la eveniment. Dacă vin oameni mai pretențioși, trebuie cumpărate niște cruciulițe botez complexe și de foarte bună calitate.
  2. Materialul – aceste cruciulițe botez trebuie să fie dintr-un metal dur. Există și nichelate dar această opțiune depinde de gusturile fiecăruia dintre voi. Am văzut pe la unele evenimente că s-a mers pe cruciulițe din plastic (probabil sunt mai ieftine) dar eu unul nu recomand. E bine să respectăm standardul de calitate.
  3. Dimensiunea – cruciulițele pentru botez trebuie să aibă o dimensiune cuprinsă între 2,5 și 3 centimetri. Cele care sunt mai mici nu sunt vizibile, cele care sunt mai mari se încadrează în categoria kitsch – prost gust. Un botez de calitate trebuie să aibă niște cruciulițe de calitate iar kitsch-ul nu are nimic de-a face cu calitatea.
  4. Culoarea fundei – în mod normal, dacă este botez pentru un băiețel se folosește fundița albastră, dacă este botez de fetiță se folosește fundița roșie sau roz. Ar fi ideal să cumpărați niște cruciulițe botez care au deja fundele atașate, altfel veți avea destul de mult de muncă să le atașați. Dacă aveți timp, le puteți lua și fără.
  5. Set sau individual? Dacă cunoașteți exact care va fi numărul de invitați prezenți la slujba religioasă, atunci puteți să cumpărați fără probleme un număr exact de cruciulițe. Dacă știți că pot să fie surprize și să vină mai multă lume decât v-ați așteptat, atunci ar fi o idee bună să mergeți pe seturi de cruciulițe botez.
  6. Prețul – nu trebuie să te gândești la bani atunci când vine vorba despre cruciulițe botez. Nu este o cheltuială formidabilă. Niște cruciulițe de calitate costă undeva la 1.5 lei bucata. Chiar dacă or să vină 100 de persoane la ceremonia religioasă, vor fi 150 de lei, un cost infim pentru un eveniment de asemenea anvergură.

Aceștia sunt cei mai importanți 6 pași în alegerea celor mai potrivite cruciulițe botez. Chiar dacă nu ați mai avut de-a face cu asemenea evenimente în trecut, chiar dacă sunteți nași pentru prima dată, veți vedea că nu este nimic complicat, atât timp cât aveți în vedere calitatea totul va fi în regulă.

Bucuria evenimentul o să vă învăluie, emoția desprinsă în cadrul tainei o să fie probabil unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le veți simți vreodată.

A fi naș este o mare onoare dar și o responsabilitate pe viitor. Pe viitor, în primii ani de viață, tot nașii ar trebui să se ocupe de organizarea petrecerilor, de cumpărarea unor accesorii petrecere de fiecare dată când cel mic mai împlinește un an.

Relația dintre nași și cel botezat, relația cu familia copilului botezat trebuie să continue și să dăinuie printre decenii. Cei care ați trecut deja printr-un astfel de eveniment puteți confirma întru totul importanța tainei, o taină care dă naștere unor relații pe viață. Nimic nu se compară cu sentimentul de a lega punți veșnice între tine și oameni care oricum ți-au fost dragi și până în momentul botezului.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here