Acasă Blog 5 motive pentru care în toate orașele din țară ar trebui să...

5 motive pentru care în toate orașele din țară ar trebui să circule numai autobuze electrice

124
0
autobuze electrice

Transportul public de persoane trebuie să evolueze iar următorul pas este cu siguranță tehnologia GREEN. După cum știm, în țările civilizate din Uniunea Europeană, transportul public de persoane se face de ani buni cu ajutorul autobuzelor electrice iar acest concept are de fapt mai mult avantaje pe care le vom discuta în cele ce urmează. Vom vedea cele mai importante 5 motive pentru care în toate orașele din țară ar trebui să circule numai autobuze electrice.

5 motive pentru care în toate orașele din țară ar trebui să circule numai autobuze electrice

  1. Reducerea nivelului de poluare. După cum știm, transportul public de persoane este în TOP 3 poluatori citadini, după autoturisme și industria producătoare periferică. Aerul pe care-l respirăm zilnic devine din ce în ce mai toxic iar bolile respiratorii devin tot mai des întâlnite. Reducerea nivelului de poluare trebuie să fie o prioritate pentru toate primăriile din țară. Știm cu toții problemele cu care s-au confruntat Milano, Parisul, Beijingul așa că transportul public de persoane propulsat de vehicule 100% ecologice trebuie să fie o adevărată prioritate.
  2. Reducerea costurilor de operare. Autobuzele electrice nu depind de combustibili fosili, acestea dețin baterii care se încarcă cu curent electric. Costurile de operare ale acestor vehicule vor fi infinit mai mici decât costurile de operare ale autobuzelor clasice, care ard uneori și 40 de litri de combustibil pe oră, ori la suta de kilometri. Orice primărie care caută autobuze devânzare ar trebui să opteze pentru cele electrice atât pentru a îmbunătăți calitatea aerului cât și pentru a rămâne lunar cu mai mulți bani în visterie. Chiar dacă aceste autobuze costă mai mult decât unele second hand agreate de obicei de primării, pe termen mediu și lung clar o să aibă loc o oarecare economie.
  3. Confortul este la locul lui. Chiar dacă discutăm despre niște autobuze electrice, acestea în interior sunt identice cu cele normale. Diferă la ele doar metoda de propulsie. Ca și nivel de confort, acestea sunt acolo unde trebuie. Cei care se gândesc la confortul pasagerilor nu trebuie să-și facă griji în această privință. Din contră, autobuzele electrice sunt mult mai silențioase față de cele normale, creând confort suplimentar. Cei care s-au deplasat până acum cu un autoturism electric, fie ca și pasageri, au observat cât de silențioase sunt aceste vehicule.
  4. Capacitatea de transport. Există autobuze electrice de mare capacitate, care au 51 de locuri pe scaune și alți 99 de călători pot să stea în picioare. Dacă în urmă cu 5-10 ani autobuzele electrice nu puteau transporta foarte mulți pasageri (tehnologia era subdezvoltată), iată că în ziua de azi motoarele sunt suficient de puternice astfel încât să poată transporta sute de pasageri în condiții de maximă siguranță, la un nivel de confort european. Curios cum va evolua conceptul de autobuz electric pe viitor pe măsură ce vor apărea motoare mai puternice. Deja există autobuze cu o lungime de 15-18 metri, foarte potrivite pentru orașele suprapopulate.
  5. Alinierea la trendurile europene. România după cum știm, este țară membră a Uniunii Europene. Atunci când pornește un trend ecologic în Vest, și noi trebuie să-l urmăm. Tratatul COP 21 de la Paris a impus anumite reguli în ceea ce privește reducerea noxelor cu efect de seră pe care și noi trebuie să le urmăm. Deși pentru multă lume acest aspect contează mai puțin, așa se schimbă o mentalitate. Așa reușim să completăm tranziția de la o mentalitate comunistă conservatoare la o mentalitate europeană care acceptă mai simplu schimbarea, noul.

Acestea sunt cele mai importante 5 motive pentru care fiecare operator care se ocupă cu transportul public de persoane ar trebui să investească în autobuze electrice. Cu o industrie care încearcă să se îndepărteze tot mai mult de combustibilii fosili, cu siguranță vehiculele electrice vor avea o prezență mai pregnantă în viața de zi cu zi.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here