Publicitatea cu obiecte personalizate e ceva nou, mai ales în contextul în care multă lume are impresia că odată cu explozia online-ului, comerțul tradițional o să moară rapid. Ei bine, iată că nu se întâmplă chiar așa.

Comerțul clasic, tradițional, la stradă cum îi mai spunem noi, o duce foarte bine și are nevoie de promovare ca și înainte de apariția online-ului. Deși se spune că un business bun nu are nevoie de reclamă, acesta este doar un zvon răspândit probabil de cei care au ajuns prea departe cu afacerile ca să nu devină și aroganți.

Orice business are nevoie de promovare iar modul în care se face aceasta contează foarte mult. Noile metode de promovare prin intermediul unor materiale promoționale personalizate reușesc să iasă în evidență și probabil mulți dintre voi, cei care nu ați apelat niciodată la asemenea metode, vă întrebați dacă acestea sunt eficient, dacă acestea dau roade, etc. Costurile sunt evident mai mari comparativ cu publicitatea clasică iar aceste întrebări sunt oarecum normale.

Merită investiția în materiale promoționale personalizate?

În ziua de azi, e destul de dificil să mai răzbești cu pliante sau cu broșuri, cu metode de promovare stradală clasice. Oamenii nu prea mai apreciază hârtia iar șansele ca publicitatea să ajungă fix la cei care au nevoie de produsele/serviciile ofertate sunt destul de mici. Astfel, publicitatea prin intermediul materialelor promoționale personalizate schimbă un pic această percepție a oamenilor, care în loc să primească o hârtie nefolositoare pe care o aruncă de obicei la primul coș de gunoi, primesc un pix pe care-l bagă în buzunar și cu care-și fac treaba mai departe în viața de zi cu zi.

Șansele ca pe parcursul folosirii acestui pix, să se ivească nevoia de anumite servicii sunt destul de mari, iar faptul că există costuri publicitare mai mari față de metodele clasice, nu trebuie să fie un aspect descurajant.

Care sunt obiectele cu care se poate face publicitate personalizată?

Publicitatea personalizată se poate face cu absolut orice, și când spun orice, mă refer la orice obiect care are o suprafață liberă de câțiva centimetri pe care se poate pune un logo, eventual un logo și o adresă ori un număr de telefon.

În funcție de potențialii clienți, se poate face publicitate personalizată cu: brelocuri, pixuri, agende, accesorii pentru mașină, accesorii audio, umbrele, căni, ceasuri de perete, corpuri de iluminat, obiecte folosite pentru eliberarea stresului, genți de laptop, rucsacuri de laptopuri sau de călătorie, haine în special jachete și tricouri, accesorii sport folosite de cei care se duc la sală și nu numai, obiecte destinate domeniului construcțiilor precum rulete sau dreptare, accesorii pentru laptop-uri, pentru calculatoare sau smartphone (destinate promovării în cadrul evenimentelor de anvergură, importante) și așa mai departe. Atât timp cât se înțelege natura investiției, totul o să fie ok. Majoritatea companiilor care limitează bugetul pentru marketing și publicitate nu reușesc să se dezvolte conform planului.

În concluzie, rămâne la aprecierea fiecăruia dintre voi dacă doriți să investiți în această metodă oarecum nouă de promovare. Ideea e că vremurile moderne impun soluții moderne pentru absolut orice problemă, inclusiv pentru publicitate. Trebuie să ne adaptăm astfel încât să facem față noilor cerințe iar publicitatea este unul dintre conceptele care tinde să se adapteze ceva mai dificil. Dacă în străinătate această modă a publicității prin intermediul obiectelor personalizate dăinuie de zeci de ani, în România abia acum începe să devină un trend.

Partea cea mai bună este faptul că toată lumea are de câștigat în urma ei: cel care primește un obiect promoțional se folosește de el, este încântat, în timp ce compania care oferă obiectul are șanse mult mai mari să-și vândă produsele din moment ce obiectul promoțional este folosit mai mult timp.

Este un fel de publicitate care produce efecte nu doar pe moment, ci și în timp, pe termen lung. Ideea de bază e destul de simplu de înțeles însă: cu cât există mai multă înțelegere pentru acest conceput numit publicitate personalizată, cu atât vom asista la o schimbare mai rapidă a modului în care funcționează publicitatea clasică.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here