Acum vreo lună, când stătea să înceapă noul an școlar, am luat din nou contact cu ridicolul în materie de shopping al românilor. Știm cu toții că suntem o societate bazată masiv pe consum, știm cu toții că românilor le place să cheltuie și că mulți dintre cetățenii acestei țări au impresia că cu cât cheltuie mai mult și afișează opulență, cu atât sunt mai importanți și mai bine văzuți. Ei bine, s-a văzut pentru a mia oară setea românului pentru shopping penibil prin cumpărăturile de început de an școlar.

Eram de exemplu pe la Cora în acea perioadă, intrasem să-mi cumpăr ceva suc. Era încă foarte cald afară și știam că au ei la rece. În fața mea la casa de marcat era un tip care cumpărase vreo 40 de caiete. 40 de caiete fraților. Câți copii trebuie să ai ca să cumperi atâtea caiete chiar înainte de a începe anul și de a vedea efectiv cam ce materii sunt și cam câte caiete îți trebuie de fapt? Cam asta înțeleg eu prin cumpărături ridicole, prostești, demne de un popor care s-a obișnuit să cumpere orice în cantități mari.

Și la fel se cumpără și ghiozdane, haine, pixuri, carioci, acuarele, de parcă ar veni mâine Apocalipsa și e scris la Biblie că nu se mântuiesc decât cei care au în casă 3 tone de rechizite. Mai glumim noi așa dar realitatea este cea relatată. Consumul în țara asta e o mare problemă, generator de inflație dar și de risipă. Păi dacă o să cumperi 50 de caiete la copil, la început de an școlar, ai impresia că o să le consume pe toate? Singurele materii la care se mai consumă caiete sunt româna, matematica și istoria, că în rest..

 

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here