Acasă Blog Cum e poporul, așa și clasa politică

Cum e poporul, așa și clasa politică

216
0
clasa politică

Dintr-un popor corect și cinstit, nu are cum să se ridice o clasă politică coruptă până-n măduva oaselor. Nu are cum. Cum e poporul, așa este și clasa politică. Observ că este un trend al mega victimizării și al revoltei contra politicienilor care fură domne țara, din cauza cărora a sărăcit poporul.

Ei bine, stați că nu e chiar așa. Și românul de rând fură de pe unde apucă, la scară mai mică față de un politician, nu se sfiește să se pună cu curul pe ceva ce nu-i aparține dacă are cumva posibilitatea. Pornind de la celebra frază „Și mie ce-mi iese?” a românilor plecați la serviciu pe un salariu și terminând cu combinațiile nedeclarate la ANAF, tot furturi se numesc și aceste „operațiuni”.

Clasa politică este una coruptă pentru că și poporul este unul corupt. Și poporului îi place șpaga, și când o primește, și când i se cere atunci când dorește să rezolve ceva mult mai rapid față de normal. Și poporului român îi place hoția, de nu se poate. Multă lume se întreba de ce nu iese mai multă lume în stradă. Păi cum să iasă când oamenilor le convine sistemul corupt? Într-un sistem corupt pot și ei să mai ciupească dintr-un contract cu primăriile ori cu alte instituții ale statului. Cum să iasă în stradă hoții? Când vreodată au ieșit în stradă hoții împotriva hoților?

Că-mi povestea un prieten că la protestele din 10 august unii se băteau cu jandarmeria și alții stăteau la terasele din jur și se uitau ca la un film parcă. Ăsta e adevărul, fie că ne place sau nu: toată lumea fură în România iar oamenilor le convine cu sistemul corupt până în măduva oaselor.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here