Acasă Blog Camioane Second Hand? De unde le poți cumpăra astfel încât să nu...

Camioane Second Hand? De unde le poți cumpăra astfel încât să nu iei țeapă?

233
0
Camioane Second Hand

Transporturile în România sunt într-o continuă dezvoltare. De la începutul anului până acum, înmatriculările de utilitare second hand au crescut cu peste 10%. Dacă în ianuarie 2018 se înmatriculau 5951 autoutilitare, în luna iulie 2018 erau înmatriculate 6533 astfel de vehicule rulate. Aproximativ un sfert dintre aceste autoutilitare rulate sunt camioane, lucru care confirmă faptul că țara noastră a devenit un pion important pe tabla de șah a transporturilor europene.

În cele ce urmează vom discuta despre ideea de a cumpăra camioane second hand, rulate, astfel încât să nu apară probleme. Din păcate, atunci când cumperi ceva second hand din România, orice, riști foarte mult. Oamenii dacă sunt persoane fizice au tendința să ascundă defecte și să încerce astfel să te păcălească. De fapt, piața auto second hand în sine este o mare păcăleală atunci când vine vorba despre autovehicule vândute de persoane fizice.

Ca să stai departe de țepe, mai ales atunci când cauți camioane de vânzare, camioane pe care afacerea ta se va baza foarte mult, cel mai indicat este să cumperi de la un dealer, de la o persoană juridică. Poate peste 50-100 de ani când din mentalitatea românului de rând va dispărea ideea de țeapă și de păcăleală, vom putea cumpăra camioane și de la persoane fizice. Știu că mulți veți spune că nu prea sunt persoane fizice care să vândă camioane întrucât ele sunt folosite exclusiv pe firme, dar stați liniștiți, e plin internetul de astfel de anunțuri. Cei care vor să scape de camioanele cu probleme vor încerca întotdeauna să o facă pe persoană fizică, nu pe firma cu care activează în Uniunea Europeană.

Dealerul – singurul care-ți oferă seriozitate și transparență

Siguranță și transparență este exact ceea ce ai nevoie la rândul tău, pentru a putea prospera într-o lume a transporturilor destul de dură. Deși treburile în transporturi par să meargă, nu e chiar floare la ureche să ajungi la niște contracte serioase care să te ajute să te ridici un pic. Dacă mai ai baftă și de camioane second hand cumpărate de la țepari, cu care să stai mai mult prin service decât la muncă și cu care să cheltui o avere tot reparându-le, e clar că te vei încadra în categoria românilor cărora nu le merg treburile, nu le merg afacerile. Orice antreprenor care intră în joc, vrea să câștige, vrea să facă profit, vrea să crească, așa ar trebuie evitate țepele la început de drum.

Dealerul în schimb poate să-ți ofere siguranța unui camion de calitate, fără defecte ascunse, în care poți să-ți pui baza și pe care poți să-l trimiți în Europa să facă 12.000 de kilometri pe lună fără probleme. Cu timpul vor exista lucruri de remediat discutând totuși despre un second hand, dar nu o să ai surprize neplăcute cauzate de defectele ascunse la vânzare. Trebuie să fim realiști atunci când cumpărăm second hand-uri și să ne dăm seama că un preț mai mic față de dealer poate să aducă după sine chiar falimentul. Interesul tău este să prosperi, nu să închizi afacerea din cauza altora.

Camioane Second Hand? De unde le poți cumpăra astfel încât să nu iei țeapă?

Cei de la ETC Trucks vin pe piața second hand din România cu o ofertă destul de bogată, pentru toate tipurile de business-uri ce necesită camioane, de toate dimensiunile, indiferent de gabarit sau natura transportului.

Pentru cei care nu știu, cei de la ETC Trucks sunt dealer autorizat pentru IVECO, unul dintre brandurile fruntașe în România în ceea ce privește vânzarea de autoutilitare noi și second hand. Acum, rămâne la alegerea voastră dacă doriți să mergeți pe mâna unui dealer cu vechime pe piață precum ETC Trucks sau doriți să vă riscați afacerea cu camioane cumpărate de la fel de fel de dubioși, de la oameni în care nu poți avea niciodată încredere deplină.

În plus, relația cu un dealer autorizat îți va aduce și alte avantaje, precum service la prețuri mai bune, prețuri la piesele auto mai bune, buy-back, și multe altele. Și în străinătate se cumpără camioane second hand iar ideea de a cumpăra din altă parte decât de la dealer autorizat nici nu intră în discuție de obicei. Cred că este timpul să urmăm și noi exemplul occidentului, să schimbăm oarecum mentalitatea de român clasic ce dorește mereu ieftin, cât mai ieftin, și să ne gândim la afacerile noastre pe termen mediu și lung. Viitorul este de departe cel mai important.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here