Ești un pacient care are același diagnostic clinic cu un alt pacient însă organismul răspunde diferit la tratament? Cauți soluții cât mai apropriate de diagnosticul tău? Ai auzit zvonuri despre medicina personalizată, dar nu știi prea multe despre aceasta?
Descoperă în rândurile de mai jos, răspunsurile la toate aceste întrebări.

În cadru medicinei tradiționale, cu toții suntem tratați la fel. Însă, s-a observat că pacienți cu același diagnostic clinic pot răspunde diferit aceluiași tratament.

Pentru unii pacienți tratamentul se poate dovedi eficace, pe când în cazul altora pot apărea efecte adverse sau nu se obține beneficiul clinic dorit. Acest fenomen se datorează, în multe cazuri, diferențelor genetice între pacienți.

Specialiștii recomandă o nouă abordare: medicina personalizată.
Cu toate că este un concept relativ nou, medicina personalizată se referă la separarea pacienților în grupuri diferite – cu decizii medicale personalizate, practici, intervenții și/sau proceduri individuale pentru fiecare pacient în parte, în funcție de răspunsul prezis sau de riscul de boală. Mai mult, se ține cont de variabilele apărute în ceea ce privește genele fiecărei persoane dar și de mediul în care trăiește și stilul de viață.

Această abordare, le permite medicilor și cercetătorilor să prezică cu mai multă acuratețe ce tratament și ce strategii de prevenție vor funcționa în unele grupuri de oameni pentru o anumită boală.

La ora actuală, în viața de zi cu zi este normal să avem o asigurare de sănătate privată. Aceasta este absolut necesară în România, având în vedere faptul că asigurarea la care cotizăm lunar la stat din salariu, de cele mai multe ori este egală cu zero dacă ne îmbolnăvim. Astfel, apare inevitabilă necesitatea unei protecții suplimentare pe care o putem cumpăra în rate lunare sub forma de poliță de asigurare de sănătate privată.

Chiar dacă țara noastră este cu mult în urma Europei, ne dorim și noi normalitate iar cum sănătatea este ce mai importantă, aici apar cele mai mari probleme. Nimănui nu-i convine să plătească 10% din salariul său sub formă de asigurare medicală obligatorie către stat iar când ajunge să aibă nevoie de ea, să constate că medicii trebuie plătiți separat, medicamentele necesare trebuie cumpărate personal pentru că cele din spital s-au terminat și așa mai departe.

Ce este o asigurare de sănătate privată MediHelp și ce aduce nou?

O asigurare de sănătate privată vine ca o alternativă la sistemul de sănătate clasic de stat și îți oferă acces la spitalele private atât din țară cât și din străinătate. Cu alte cuvinte, o asigurare medicală internațională te poate salva din situațiile de criză din sistemul de sănătate național. Aceasta poate fi platită lunar/trimestrial/semianual sau anual și nu vei mai fi nevoit să plătești nimic pe la spitalele atunci când vei avea nevoie.

Asigurarea de sănătate MediHelp vine la pachet cu servicii medicale internaționale precum intervenții chirurgicale complexe, spitalizare, analize de laborator, imagistică avansată, tratamente dentare, tratamente pentru cancer, transplanturi de organe și chiar de măduvă osoasă, efectuate în orice clinică sau spital privat din lume.

Fiind vorba despre o companie ce se afla in parteneriat cu Generali Asigurari, aceasta oferă acces direct la o rețea de peste 425.000 clinici private din întreaga lume.

Cât costă asigurarea medicală internațională MediHelp și ce cuprinde?

În funcție de pachetul de beneficii ales, asigurarea costă de la 2 până la 7 euro/zi pentru servicii medicale cuprinse între 500.000 – 1.200.000 de euro, efectuate pe teritoriul Europei, sau de la 3 până la 40 de euro/zi pentru servicii medicale cu valori cuprinse între 1.500.000 – 3.000.000 de euro, servicii oferite oriunde in lume.

Cele 5 planuri de asigurare de sănătate privată cu acoperire internațională MediHelp:

  • BLUE – valabil în Europa, în limita a maxim 500.000 de euro
  • AZURE – valabil în Europa, în limita a maxim 1.2 milioane de euro
  • COBALT – valabil în întreaga lume, în limita a 1.5 milioane de euro
  • ADMIRAL – valabil în întreaga lume, în limita a 2 milioane de euro
  • ROYAL – valabil în întreaga lume, în limita a 3 milioane de euro

Rămâne la alegerea fiecăruia dacă dorește să investească într-o asigurare de sănătate privată sau nu. După cum spuneam mai sus, cei care au luat contact cu sistemul sanitar de stat pot înțelege mai bine eficienta serviciilor medicale efectuate în sectorul privat.

Așa că dacă tot avem nevoie de medici, de ce să nu avem acces la cei mai buni, la cei mai bine pregătiți și la un tratament medical personalizat.

 

 

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here