Acasă Blog Utilaje agricole CASE – soluția perfectă pentru agricultorii din România

Utilaje agricole CASE – soluția perfectă pentru agricultorii din România

262
0

Compania CASE a luat naștere în anul 1842 în localitatea Racine, Wisconsin, SUA, sun semnătura lui Jerome Increase Case. Discutăm despre un brand cu peste 176 de ani vechime pe piață ce și-a deschis porțile recent și către Europa. În perioada industrială din secolul 19, CASE a fost unul dintre cei mai mari producători americani de motoare cu aburi și tractoare cu aburi, moment în care a început să se axeze pe utilaje specifice agriculturii.

Cel mai important aspect din istoria modernă a companiei CASE are legătură cu „marea unire” din 1999, moment în care această companie a fuzionat cu New Holland. De atunci, utilajele de construcții ale acestei lor sunt vândute sub numele CASE CE (utilaje de construcții) și CASE IH (cel mai mare brand din lume pe parte de utilaje agricole).

Recent, CASE a intrat și pe piața din România atât pe parte de utilaje de construcții cât și pe parte de utilaje agricole. În cele ce urmează vom prezenta oferta de utilajele agricole ale CASE IH pentru că cel puțin din punctul meu de vedere, acestea par mai mult decât potrivite pentru micii și marii fermieri din România.

Ce fel de utilaje agricole există în portofoliul CASE IH

Tractoare – tractoarele CASE IH acoperă toată gama de nevoi ale agricultorilor, inclusiv ale celor de mici dimensiuni. De exemplu există în portofoliul acestei companii și tractoare de 55 de cai putere, dar și de 620 de cai putere. Aceste tractoare cu 55 de cai sunt proiectate special pentru terenurile de mici dimensiuni specifice României.

Combine – pentru România, CASE IH aduce în prim plan o serie de 3 modele de combine agricole de top, cu heder de porumb de 6 sau 8 rânduri. Este vorba despre Axial-Flow 7140, Axial-Flow 6140 și Axial-Flow 5140. Din moment ce în țara noastră nu se cultivă mii de hectare/fermă ca-n străinătate, o combină Axial-Flow 5140 e foarte ok.

Hedere – aici există o ofertă foarte variată, care cuprinde utilaje atât pentru cereale și floarea soarelui cât și pentru culturile de soia, cu o capacitate cuprinsă între 6 și 8 rânduri. De asemenea, în oferta CASE IH se mai găsesc și hedere pentru prășit sau pentru mașina de cosit. Veți găsi chiar și tehnologia inovativă Flex Drapper în oferta CASE.

Prese de balotat – de toate dimensiunile și formele, atât rotunzi cât și paralelipipedici. Deși în România nu prea se folosesc astfel de echipamente, sunt sigur că pe viitor când oamenii vor realiza plusul de utilitate și de timp câștigat pe care-l aduc, își vor schimba opțiunile și vor investi și în prese de balotat.

Utilaje de pregătit solul – CASE IH nu degeaba este numărul 1 la nivel mondial pe parte de utilaje agricole. A venit și pe piața din România cu o gamă completă de utilaje pentru pregătirea solului: cultivatoare, grape cu discuri, grape rotative, scarificatoare, subsoliere și, evident, pluguri. Sunt soluții moderne de care agricultura din România are nevoie.

Utilaje de semănat – există două mari categorii de semănători, după cum știm: există semănătorile de mare precizie și există semănătorile simple, normale. Cele de mare precizie merg între lățimi de 4.2 și 12 metri în timp ce semănătorile normale merg între 3 și 9 metri. Avem aici o gamă variată CASE cu 16 modele de semănători diferite.

Utilaje de protecție culturi – protecția culturilor este foarte necesară mai ales într-o țară ca România. Aici avem trei tipuri de utilaje destul de des folosite. Avem prășitoare, fertilizatoare și mașini de erbicidat atât autopropulsate cât și tractate. Cei de la CASE IH au reușit să acopere toată gama de necesități specifice agricultorilor pe parte de protecție.

Cositoare autopropulsate – o cositoare autopropulsată deși reprezintă o investiție destul de mare, poate să aducă în prim plan o serie de avantaje de necontestat. De exemplu, modelul MacDon M155 E4 al celor de la CASE are o putere nominală de 155 de cai și reușește să cosească cu o viteză de atenție, 26 km/h și să transporte cu 37 km/h.

Încărcătoare telescopice – foarte utile atunci când e nevoie ca un anumit produs să ajungă la o înălțime ceva mai mare. Încărcătorul telescopic FarmLift 935 poate încărca la o înălțime maximă de atenție, 9.1 metri. Discutăm despre eficiență, despre simplitate, despre economie de timp, de randament maxim și nu în ultimul rând despre siguranță în operare.

 

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here