Acasă Blog Tot ce trebuie să știi despre un aparat dentar

Tot ce trebuie să știi despre un aparat dentar

179
0
aparat dentar

Dacă în trecut în România aparatele dentare erau ceva super ciudat și deloc cu priză la public, în ziua de azi, nevoia de imagine perfectă le aduce utilitatea în prim plan și pe plaiurile noastre. Adevărul este că trăim niște vremuri în care contează din ce în ce mai mult aspectul fizic, iar în această categorie se încadrează și dinții, zâmbetul. Un zâmbet frumos aduce la suprafață un om frumos, nu? Haideți să vedem împreună ce este de fapt un aparat dentar, care sunt avantajele lui principale și cam cât de costisitor este el în realitate pentru că există multe zvonuri legate de acest subiect.

Aparat dentar – definiție – Putem denumi aparat dentar un sistem de control amplasat pe dantură, care îndreaptă în timp dinții crescuți imperfect, dinții strâmbi. Copiii sunt cei care beneficiază de cele mai bune efecte ale unui astfel de sistem întrucât ei oricum sunt în creștere și în adolescență vor avea șansa să dețină un zâmbet impecabil.

Ce probleme rezolvă efectiv un aparat dentar?

Aici ar fi multe de spus dar voi încerca să fac un rezumat cât mai la subiect astfel încât articolul să nu devină unul plictisitor. La final veți putea decide cu siguranță dacă este cazul să faceți o asemenea investiție în propria imagine sau în sănătatea voastră/ a copiilor voștri. Haideți așadar să vedem ce probleme rezolvă efectiv un aparat dentar.

  1. Eviți apariția cariilor – dinții care nu au o poziție corectă vor fi foarte greu de întreținut. E clar că acolo vor apărea carii și vor exista niște probleme destul de mari. Dacă dinții sunt îndreptați problema se rezolvă. Dinții strâmbi care nu pot fi curățați ca la carte pot duce chiar la boala parodontală cu pierdere de os. Singura cale pentru a putea avea și întreține o igienă orală perfectă este existența unor dinți perfect drepți.
  2. Obții un zâmbet perfect – evident, sănătatea trebuie să fie mereu pe locul 1 în opțiunile noastre, după care urmează aspectul fizic. După cum spuneam mai sus, vremurile pe care le trăim impun nevoia unui zâmbet perfect. O viață socială de nota 10 are la bază o imagine de nota 10. Poate că nu e tocmai bine direcția în care se îndreaptă societatea cu acest cult al frumosului, dar din păcate nu ne putem opune trendului general.
  3. Eviți uzura prematură – în momentul în care dinții sunt strâmbi, aceștia nu mai calcă cum trebuie unul peste celălalt și automat intră într-un proces de uzură prematură. Ce poate urma apoi? Păi în cel mai rău caz poți să pierzi destul de rapid dinții respectivi, mai ales când ajungi în jurul vârstei maturității, pe la 30 de ani. Uzura prematură va aduce după sine costuri de tratare mult mai mari față de instalarea unui aparat dentar.
  4. Îmbunătățești fonetica – dinții strâmbi sau poziționați incorect nu te vor ajuta să ai o dicție perfectă. Aparatul dentar poate să remedieze aceste probleme chiar și atunci când este vorba despre o problemă a maxilarului în sine. Este folosit de obicei pentru dinți dar reușește să rezolve și anumite cazuri ce țin de maxilar. Dacă aveți de gând să profesați într-un anumit domeniu în care contează dicția și aveți probleme de pronunție din cauza danturii/maxilarului, atunci neapărat trebuie să încercați să rezolvați problema simplu, cu un aparat dentar.

Și lista poate continua. Poate că cel mai mare avantaj al unui aparat dentar nu stă într-o corecție fizică, ci mai de grabă într-una psihică. Foarte multă lume își pierde încrederea în propria persoană atunci când nu există un zâmbet perfect, și e păcat. Oamenii trebuie să strălucească de personalitate, nu să se închidă în lumea lor. Un aparat dentar poate să-ți redea încrederea în tine și te poate face să strălucești din nou în societate.

Cât de costisitor este un aparat dentar?

Atunci când vine vorba despre sănătatea noastră nu ar trebui să punem mare accent pe prețuri, însă din păcate țara în care trăim ne obligă să facem și acest lucru. Prețurile pentru tratamentele stomatologice sunt destul de mari comparativ cu puterea noastră de cumpărare. Acesta este și motivul pentru care suntem ultimii în Europa la prevenție pe acest domeniu. În linii mari, un aparat dentar costă în jur de 1000 de euro/arcadă, și mă refer la ceva de foarte bună calitate, cu safir sau cel puțin ceramică. Cele metalice cred că se pot găsi cam la jumătate din acest preț.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here