Acasă Blog Motivul pentru care oamenii nu ies în stradă

Motivul pentru care oamenii nu ies în stradă

213
0

Am asistat zilele trecute la o discuție pe tema „De ce nu ies mai mulți români în stradă?” și mi se pare ciudat cum unii oameni nu pot să-și dea seama de motivul principal al acestei probleme. Păi cum să iasă românii în stradă împotriva corupției și hoției când ei sunt la fel de corupți și de hoți ca și politicienii?

Haideți să fim serioși, hoția există peste tot în România, este adânc înfiptă în ADN-ul românilor, ca și trădarea de altfel. Nu o să se revolte niciodată hoțul împotriva hoțului, din contră, hoțul va încerca să înlăture pe cei care vor să stârpească hoția. În România toată lumea fură, indiferent de clasa socială.

Politicienii fură mai mult pentru că ei au acces la alte sume, la alte mânării, la alte combinații. Românii de rând fură mai puțin în felul lor dar tot furt se cheamă. Că se caută fel de fel de mișmașuri ca să nu se dea bani la stat, că se fac fel de fel de contracte cu primăriile, că se dă șpagă pe nu știu unde, că se cere șpagă pe nu știu unde, tot hoție și corupție este asta dar la alt nivel, și multora le convine așa.

Nu au cum să iasă în stradă mai mulți români de cât sunt acum pentru că dacă s-ar termina cu hoția la putere, s-ar termina cu hoția și în viața lor personală. Că acum, să fim serioși, dacă ne uităm pe stradă vedem numai mașini scumpe nejustificabile conduse de obicei de oameni care-s certați cu școala, casele cu 2-3 etaje sunt la ordinea zilei și așa mai departe.

Românul „se descurcă” și nu-i convine fără hoție și fără corupție.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here