Se întâmplă deseori să trec pe stradă și să observ multe mame care au ieșit cu copiii la plimbare. Foarte bine zic, dacă nu ar exista și o parte mai nasoală. La foarte multe dintre ele am observat că nu poartă verighete. Chestia asta mă poate duce cu gândul la un divorț, un concubinaj, la un deces sau la o simplă neasumare bărbătească. Și e dintr-o dată trist. Eu am mai scris un articol despre copiii ce strigă „tati” după diverși bărbați pe stradă, scoțând în evidență absența acestui părinte din viețile lor.

Din punctul meu de vedere, pentru ca un copil să se poată dezvolta sănătos și serios, are nevoie de ambii părinți. Are nevoie atât de blândețea mamei cât și de duritatea tatălui. Nu e de mirare de ce copiii proveniți din familii monoparentale o iau de obicei pe ulei în timpul adolescenței. Atunci au cel mai multă nevoie de un tată cu care să se sfătuiască sau care să-i readucă pe calea cea dreaptă. Nu știu pe voi, dar pe mine unul mă întristează groaznic aceste povești triste, cu copii triști, crescuți în tristețe.

Cred că tânăra generație are o problemă din moment ce se grăbește să întemeieze o familie de la vârste foarte fragede. Nu am înțeles niciodată de ce te-ai apuca să faci copii la 20-22 de ani, e clar că e o vârstă a indeciziei, la care nu există simț de răspundere prea mare și nici nu știi ce-i mai bine pentru tine, pentru viața ta. Ce să mai zicem despre un copil apărut în aceste circumstanțe. Și cel mai grav este faptul că în ziua de azi, 90% dintre tineri aduc copii pe lume din greșeală. Ei nu-și doresc acești copii.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here