Ieri seară pe la orele 21 m-am trezit cu o vizită interesantă. Era băiatul care trebuia să vină să ia măsurile pentru geamurile termopan. Am rămas sincer plăcut surprins să văd că mai există oameni care muncesc mult într-o țară de leneși. De ce numesc România o țară de leneși? Păi singurul motiv pentru care o țară poate ajunge săracă este să aibă între granițe oameni cărora nu le place munca. O țară de oameni gospodari nu are cum să ajungă vreodată săracă. Munca reușește să ridice standarde.

Și băiatul ăsta cu termopanele… Un om simplu, care a vorbit frumos, respectuos, nu s-a plâns de faptul că este ora 21 și el este tot pe teren. Mi-a plăcut foarte mult atitudinea lui și sunt sigur că dacă toți românii ar avea mentalitatea lui, țara asta ar fi departe. Din păcate, oamenii muncitori au plecat în țări străine unde câștigă mai bine iar în țară au rămas doar leneșii, asistații social și tinerii care fug de muncă ca dracul de tămâie, mulțumindu-se cu banii primiți de la părinți pentru țigări, bere și semințe.

M-am bucurat aseară să întâlnesc și altfel de oameni. Și această întâlnire m-a făcut oarecum să cred că mai există o șansă totuși. Țara asta nu e pierdută în totalitate. Lucrurile s-ar putea schimba dacă oamenii ar conștientiza că doar munca poate să ridice nivelul de trai al unei țări. Desigur, mulți vor spune despre băiatul cu termopanele că e un sclav, că muncește prea mult pe nimic. Nu e chiar așa. Trebuie să scăpăm de mentalitatea asta gen „munca e pentru fraieri” sau „vrem să muncim puțin și să primi un sac de bani”

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here