Acasă Blog Domeniul tău web a expirat? Vezi cum poți să îl reînnoiești

Domeniul tău web a expirat? Vezi cum poți să îl reînnoiești

263
0
internet

Ai un domeniu web înregistrat mai de demult? Ai primit diverse notificări și nu știi ce semnifică? Este posibil ca domeniul tău web să expire curând. Iată cum poți să-l reînnoiești.

De acum, din momentul în care cumperi un domeniu web, îl cumperi pentru o anumită perioadă. Singurele domenii care puteau fi cumpărate pe viață erau cele .ro, însă din data de 1 martie 2018, această opțiune a fost eliminată. RoTLD (autoritatea națională care se ocupă de domeniile românești) oferă acum opțiunea de înregistrare domenii .ro pe o perioadă de la 1 la maxim 10 ani doar. Așadar, dacă ai cumpărat în trecut un astfel de domeniu, cu titlul „pe viață”, trebuie să știi că acesta va trebui reînnoit anual, ca de altfel orice alt domeniu existent în online.

Ce se întâmplă dacă ai depășit perioada pentru care ai cumpărat un domeniu web?

După cum spuneam mai sus, domeniile web expiră. Dacă l-ai cumpărat de exemplu pe 1 an, după ce trece această perioadă va trebui să achiți din nou o taxă de 9, 10 sau 11 euro, în funcție de tipul domeniului cumpărat (.com, .ro, .info etc.).

De asemenea, trebuie să fii foarte atent la acest aspect pentru că dacă depășești cu mai mult de 3 luni (perioada de grație) data la care a expirat domeniul tău, riști să-l pierzi definitiv. De obicei, primești multe notificări pe e-mail de la compania de la care ai cumpărat un domeniu web înainte ca acesta să expire, dar și după ce acesta a expirat.

În momentul în care perioada de grație a expirat, orice persoană (fizică sau juridică) poate cumpăra domeniul tău dacă dorește acest lucru. Perioada de grație de 3 luni este un fel de protecție pentru cei uituci sau pentru cei nehotărâți care nu se pot decide dacă mai continuă sau nu un anumit proiect.

E indicat să completezi corect datele tale personale atunci când cumperi un domeniu web, mai ales partea cu numele și adresa de e-mail.
Atenție! Adresa de email va fi folosită pentru notificări.

Cum poți să reînnoiești un domeniu web dacă a expirat?

Dacă cumva domeniul tău web a expirat deja și te afli în perioada de grație, trebuie să-l reînnoiești cât mai repede posibil. Cea mai simplă metodă de a prelungi valabilitatea unui domeniu web este unde ai de parcurs patru pași destul de simpli, după cum urmează:

  1. Intri, scrii numele domeniului tău și alegi extensia (.ro, .com etc) și selectezi butonul „Prelungire Domeniu”. Nu e nimic complicat, totul decurge simplu și fără bătăi de cap.
  2. Mai departe, trebuie să alegi perioada pentru care dorești prelungirea. Ai opțiunea 1, 2, 3, 5 sau 10 ani, cu mențiunea că dacă alegi perioadă mai lungă, o să ai un discount mai mare.
  3. Urmează să completezi datele personale care te vor face proprietar peste acel domeniu, aici am făcut referire mai sus că trebuie să fii foarte atent, să pui adresa de e-mail bună pentru notificări. Dacă deții o companie și este site-ul firmei, nu uita să bifezi această opțiune atunci când te apuci să completezi datele.
  4. Plata – aici ai opțiuni destul de vaste. Poți plăci cu cardul, prin transfer bancar sau pur și simplu prin depunere numerar la ghișeele băncilor, exclusiv ING Bank si Libra Internet Bank.

Reține:
Pentru a avea succes in mediul online primul pas este să cumperi un domeniu web sau să-l reînnoiești dacă a expirat.

Cumpara un domeniu .ro, .com ori .eu chiar acum sau prelungește domeniu pe care il ai deja si scapi de o grija.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here