Acasă Blog Ce înseamnă de fapt siguranța în transportul de persoane?

Ce înseamnă de fapt siguranța în transportul de persoane?

240
0
siguranța în transportul de persoane

După incredibilul accident în care 9 români au murit pe o șosea din Ungaria, cred că multă lume care era interesată de servicii transport persoane România Belgia, Germania, Anglia, Franța, a început să se gândească de două ori înainte să se grăbească să cumpere cel mai ieftin bilet la microbuz, ori să meargă cu fel de fel de pirați care nu au nici măcar licență de transport, nu au nici măcar firmă. Din păcate, doar astfel de evenimente tragice ne pot trezi la realitate, ne pot aduce în prim plan adevărul despre transporturile care se practică pe meleagurile noastre.

Multă lume a ales să meargă cu cea mai ieftină opțiune chiar dacă asta a însemnat să apeleze la pirați fără să se gândească o clipă la ce fel de riscuri se expun. Siguranța în transportul de persoane costă, și costă destul de mult.

Doar inconștienții se mai hazardează să promită clienților transport super rapid la bani de nimic. Oricum, după acest accident, sunt sigur că ceva s-a schimbat în modul de gândire al românilor, în mentalul colectiv. Dar haideți să vedem exact ce înseamnă siguranță în aceste transporturi, punctual, să explicăm oarecum și pentru cei care se trezesc mai greu la realitate și care caută și acum curse la negru către Germania sau Belgia sau chiar Spania.

Ce înseamnă de fapt siguranța în transportul de persoane?

  1. Firma trebuie să dețină licență de transport. Repet pentru a mia oară, riscurile sunt prea mari dacă acceptați să mergeți cu cei care nu dețin licență de transport, cu cei care fac transport de persoane la negru. Am să vă explic de ce, deși sună destul de macabru. În cazul în care are loc totuși un accident, nu va exista o asigurare care să despăgubească victimele celor decedați. Întotdeauna trebuie să apelați la companii de transport reale. Spuneam mai sus că serviciile sigure costă ceva mai mult, trebuie să încetăm să ne mai considerăm așa, oarecum nemuritori. Ne-am transformat în genul acela de oameni care se culcă pe ideea „mie nu mi se poate întâmpla niciodată nimic”. Parcă banii ar fi tot ce contează, parcă ar fi scopul suprem în viață.
  2. Firma trebuie să dețină experiență VASTĂ pe piață. Prin experiența pe piață putem înțelege un minim de 10 chiar 15 ani. Atunci când o companie face 15 ani pe piață, putem considera că este una destul de serioasă. Nu e loc pentru neseriozitate în acest moment întrucât piața este foarte aglomerată. Cine nu se ține de treabă, dispare. Experiența pe piață garantează și siguranța într-un fel sau altul și cred că acesta este unul dintre aspectele foarte importante de care oamenii trebuie să țină cont atunci când aleg firma de transport cu care să călătorească. O firmă de transport implicată în evenimente de asemenea nu are cum să reziste.
  3. Firma trebuie să dețină șoferi cu adevărat profesioniști. Este vorba despre șoferi care nu fac LIVE-uri pe Facebook atunci când intră-n depășire și chestii de-astea. Este vorba despre șoferi care nu folosesc telefoanele mobile atunci când conduc realizând că nu trebuie nici măcar o secundă să pună în pericol viețile atâtor oameni. Veți constata probabil chestia asta la prima cursă și veți putea selecta o companie serioasă precum https://royal-tour.ro cu care să lucrați pe viitor. Știu că multora dintre voi încă nu vi se pare mare lucru atunci când vedeți un șofer de microbuz, autobuz sau autocar că butonează un telefon în timpul mersului, probabil sunteți liniștiți din cauza faptului că are suficientă experiență în spate cât să se descurce cu ambele, însă nu e așa. Condusul e condus și trebuie luat foarte în serios, doar șoferii cu adevărat profesioniști înțeleg asta.

Ideea e destul de simplă: oamenii trebuie să înceteze să se mai gândească non stop la bani și la cum să facă să iasă mai ieftin atunci când vor să vină acasă în țară ori să plece în străinătate la muncă. Câțiva zeci de euro în plus nu te fac nici mai sărac, dar măcar îți pot asigura o călătorie sigură. În plus, firmele de transport persoane serioase oferă și foarte mult spațiu pentru bagaje, undeva la minim 40 de kilograme de om, ceea ce nu e rău deloc. Putem spune că banii dați în plus pentru un serviciu mai calitativ vă vor ajuta să vă aduceți acasă sau să vă duceți mai multe lucruri în străinătate. Rămâne la aprecierea voastră dacă vreți să vă riscați viața cu fel de fel de pirați ori firme lipsite de seriozitate.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here