Am rămas oarecum stupefiat când am citit pe o plăcuță dintr-un supermarket din oraș, originea cartofilor expuși la vânzare. Chiar nu se mai face nici măcar 1 kilogram de cartofi în țara asta astfel încât suntem nevoiți să-i importăm tocmai din Egipt? Fi-mi-ar scârba!

Așa m-am săturat de găinăriile specifice României, încât nici nu vreau să mai aud de importuri sau de agricultorii români nevoiți să-și dea recoltele samsarilor (țiganilor) ce au ocupat toate piețele din România. La preț de nimic evident. Păi cum să intre agricultorul român în supermarket când magazinul nu are această grijă? Grija magazinului este să obțină cel mai bun preț din lume, din Univers, din galaxie.

Ar importa și cartofi de pe Marte, de la extratereștrii dacă ar ieși bani, dă-l în mă-sa pe țăranul român care se chinuie să are pământul și să aducă poamă de calitate în casele românilor. E foarte trist ce se întâmplă. Grânarul Europei a devenit sluga lumii.

Cumpărăm de la toți și de la noi nu mai cumpără nimeni, nici măcar românii. Poate că românii ar cumpăra dacă ar avea ocazia dar dacă pe rafturile magazinelor sunt cartofi egipteni… Nu-s decât vreo 4000 de kilometri până la Cairo așa că nu e mare scofală să se aducă vreo câteva milioane de tone de cartofi, nu? Chiar o să fiu atent în continuare de pe unde naiba, din ce colț ciudat de lume mai fac supermarketurile și hipermarketurile noastre import. Că ce se întâmplă e de râsul lumii. Cum frate, am ajuns să importăm cartofi? Noi care avem milioane de hectare de terenuri arabile? Mda.

DISTRIBUIȚI
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here